Američki policajac izudarao djevojku na plaži, objavljena snimka

EMILY Weinman (20) je, kao i mnogi drugi Amerikanci, uživala u produženom vikendu prije Memorijalnog dana u ponedjeljak na plaži sa svojim dečkom i djetetom. Do kraja dana je uhićena i izudarana, a njeno vrlo nasilno uhićenje snimili su drugi posjetitelji plaže.

Weinman je uhićena zbog napada na policajca, pljucanja policajca, ometanja javnog reda i mira i posjedovanja alkohola jer ima manje od 21 godinu. 

Sve je počelo, navodi Weinman u svojoj Facebook objavi koja je kasnije obrisana ili označena privatnom, kad je policija došla na plažu provjeravati ima li maloljetnika (u SAD-u je osoba punoljetna tek s 21 godinu) koji piju alkohol. Weinman je imala neotvoreno pivo, kaže. Nakon što su joj prišli i dali alkotest koji je prošla, kaže da ih je pitala imaju li išta bolje činiti nego zaustavljati ljude zbog pića. Tada su stvari pošle ukrivo.

“Policajac me prikovao za tlo i zabio mi glavu u pijesak”

Kako prenosi Newsweek, policajac je zatražio njenu identifikaciju, a nakon što je to odbila, rekao joj je da je uhićena. “Rekao mi je da me će me uhititi i krenuo je prema meni da mi stavi lisice. Ja sam se oprezno odmicala od njega (licem prema njemu) i dozivala oca mog djeteta (on se igrao u oceanu s našom kćeri za to vrijeme)”, napisala je ova djevojka.

“Spotaknula sam se i policajac me prikovao za tlo i zabio mi glavu u pijesak. U tom trenutku mi se pomračilo i borila sam se na bilo koji način koji sam mogla, pokušavajući ustati i odgurnuti ga od sebe. Tada me uhvatio u polugu svojom rukom oko mog vrata, počeo me udarati po glavi i onda me opet uhvatio u polugu, ali ovaj put daveći me, hvatala sam zrak”, opisala je svoje mučno iskustvo.

Policija provodi internu istragu

Posljednji dio ovog incidenta snimljen je mobitelom, a na njemu se može vidjeti kako policajac drži Weinman prikovanu za tlo i potom je udara zatvorenom šakom po stražnjem dijelu glave, dok je drugi policajac drži za noge. Također se može čuti kako djevojka, koja se bezuspješno opire, viče: “Nije vam dozvoljeno tako me udarati i daviti!” Dok joj stavljaju lisice, govori: “Nisam učinila ništa loše!”

;

Policijski šef odjela u Wildwoodu Robert Regalbuto komentirao je incident u izjavi u kojoj je nazvao video alarmantim, ali i naglasio da ne želi brzati sa zaključcima dok se ne provede istraga. “Istraga unutarnje kontrole odmah je započeta o ovom slučaju, a umiješani policajci su premješteni na administrativne dužnosti do rezultata pune i temeljite istrage”, dodao je.

Vidi još:  AMERIČKA VOJSKA TRANSPORTIRALA 50 TONA ZLATA IZ SIRIJE U NAVODNOM DOGOVORU SA ISIS-OM

Izvor :

index

Komentari

comments