[AUDIO] ‘RASKOLILA’ ŽIVI ZID Poslušajte kako Vladimira Palfi psuje i urla na Sinčića

Prije nešto manje od tri godine, u rujnu 2016., procurila je prva niska, kompromitirajuća snimka koja je dala naslutiti koliko su zamršeni odnosi u Živom zidu. Vladimira Palfi, danas supruga predsjednika stranke Ivana Vilibora Sinčića ružno je urlala na njega oko nekih predizbornih plakata.

U to vrijeme iz Živog zida već su bile izlazile veće grupe članova koje su medijima i po društvenim mrežama dilale informacije o nekontroliranom vrijeđanju i ispadima bijesa gospođe Palfi, danas Sinčić.

Novinari su pritom razotkrili nekoliko ne baš nevažnih informacija o njoj; primjerice, službeno se predstavljala kao inženjerka građevine, iako ni na jednom Građevinskom fakultetu u zemlji nema dokumentacije koja bi dokazala da je diplomirala. Dapače, nije stigla dalje ni od prve godine.

Živi zid je, unatoč takvim povremenim skandalima, uspio gurati sve ove godine. Dapače, prije nekoliko mjeseci rejting im je bio impozantan; jedan su mjesec, prema jednom istraživanju, čak bili bolji od SDP-a. No mandat koji su osvojili na nedavnim izborima za Europski parlament, rastrgao ih je iznutra. Nije jednostavno prepričati što se sve događalo posljednjih dana.

Nakon što je Branimir Bunjac, kao prvi na listi, odbio prepustiti mjesto Tihomiru Lukaniću, predsjednik Sinčić ga je suspendirao i kazao kako će onda u Bruxelles ići on sam, koji je dobio najviše preferencijalnih glasova. Onda je iscurila snimka na kojoj se Branimir Bunjac umalo potukao s drugim članom stranke. Pa je istupio Ivan Pernar koji je zatražio od članstva da obuzda Vladimiru Palfi i Ivana Vilibora Sinčića te kazao da će, ako Bunjac doista ostane bez saborskog mandata kako je najavljeno, on izaći iz stranke.

Palfi doista može maknuti Bunjca iz Sabora, opet prema stranačkom dogovoru, sklopljenom prije parlamentarnih izbora. Prema tom planu, saborski mandat Bunjac i Palfi dijele pola-pola, odnosno svatko po dvije godine. Nakon prve polovice, Palfi ipak nije aktivirala svoj i time istjerala Bunjca iz Sabora, no sad je najavila kako će to učiniti.

To Pernarovo obraćanje na Facebooku, usput, najdramatičniji je događaj u Živom zidu svih ovih godina. Svašta se u toj stranci događalo, spominjale su se ilegalne skupštine, krađe žigova, članstvo im je masovno izlazilo i tako dalje, no Sinčić i Pernar uvijek su se držali čvrsto skupa, bar na van. Ovo danas je zato zbilja djelovalo kao live prijenos raspada stranke.

864351cookie-check[AUDIO] ‘RASKOLILA’ ŽIVI ZID Poslušajte kako Vladimira Palfi psuje i urla na Sinčića
Izvor :

paraf

Komentari

comments

Vidi još:  Tko će u Saboru zamijeniti Bunjca? Palfi i ekipa ne znaju složiti ni prosto proširenu rečenicu?