BANDIĆEVI MOSTOVI? Ukupno 34 rupe

Prošlog tjedna odlomio se komad nogostupa na Savskom pješačkom mostu te se na njemu otvorila golema rupa. Istog dana Bandić je najavio radove na mostu koji će “trajati dok nogostup ne bude potpuno popravljen”.

Ustvrdio je da je most siguran. Isto je ponovio i par dana kasnije: “Most je siguran”.

Je li zaista tako?

Djelatnici Holdinga zakrpali su rupu na mostu u samo jednom danu. Obišli smo ga jučer predvečer i vidjeli da je zaista u jako lošem stanju. Možda i najgorem od svih zagrebačkih mostova. Odozgo čelične ploče skrivaju rupe kojih je ukupno 34. Sa strana se vidi hrđa koja izjeda konstrukciju, odozdo vire armaturne mreže koje su odavno izgubile svoju funkciju.

Čemu upozorenje ako je most siguran?

A koliko je siguran? Jučer su na mostu osvanuli znakovi upozorenja.

“Zabranjeno kretanje i zadržavanje po nogostupu. Korištenje nogostupa na vlastitu odgovornost”, piše ispod znakova koji se odnose na bicikliste i pješake koje se upozorava da se ne kreću po nogostupu Savskog mosta.

Most je siguran, nemojmo sijati paniku, tvrdi zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Kaže da je dotrajao nogostup, ali da je čelična konstrukcija sigurna.

Na pitanje je li normalno da most ovako izgleda pokrpan, kaže da je normalno dok se ne sanira nogostup, ali da je ovo sada sigurno te da je važno da su ljudi sigurni.

86883cookie-checkBANDIĆEVI MOSTOVI? Ukupno 34 rupe
Izvor :

paraf

Komentari

comments

Vidi još:  NOVO ČUDO U TOLUŠIĆEVOM RESORU: Potpredsjednik Bandićeve stranke dobio 4 milijuna kuna za hostel što EU izričito zabranjuje