Bandićevi povlašteni stanovi: Ovo su poznati koji su ih dobili

Da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, političar široke ruke nikada zapravo nije niti bilo upitno. On ako je vjerovati onome za što se predstavlja ima razumijevanja za sve skupine društva, a po svemu sudeći posebno je osjetljiv na uspjehe hrvatskih sportaša. Potvrđuje to i posljednji primjer koji je dospio u javnost, naime, Bandić je priče četiri godine u ime Grada Zagreba kupio četverosobni stan na zagrebačkom Jarunu, kojega je potom iznajmio najpoznatijoj hrvatskoj sportašici Sandri Perković za 1352 kune na mjesec.

Sada se isti taj stan, ovoj dami koja se zahvaljujući Bandiću okušala i u politici isti taj stan prodaje, kako piše Tportal. Perković je inače godinama plaćala zaštićenu najamninu za stan u spomenutom iznosu, iako se u tome djelu grada i naselja cijene penju i do duplo većih iznosa. Ujedno, ova neupitno uspješna sportašica od Grada je u vrijeme kada je obnašala dužnost saborske zastupnice dobila nagradu u iznosu od 50 tisuća kuna.

No, imajući u vidu njen neupitan uspjeh, nagrade pa i povlastice poput ove sa stanom ne čude, ono što je vrlo zanimljivo kada govorimo o gradonačelniku Bandiću jest činjenica da on podjednaku suradnju ostvaruje i s primjerice košarkaškim klubom Zagreb iz Trnskog, primjera radi, Večernji list svojevremeno je pisao kako je nekoć uspješni klub dogovarao s igračima žele li stan ili novac, a sve to zahvaljujući dobrim vezama s Gradom Zagrebom. Primjerice, poznati košarkaš Prkačin dobio je stan, a odbio novac, dok je Žorić dobio stan, i sve to potvrdio je i gradski pročelnik za gradnju te jedan od rukovodećih u klubu Davor Jelavić. Bivša bacačica kladiva Ivana Brkljačić koristila je stan u Strojarskoj ulici, a osim što je poznata po sportskim uspjesima ova je dama organizatorica prestižnog Hanžekovićeva memorijala.

I Hrvatska udruga mladih, prema pisanju Jutarnjeg lista domogla se prostora od 180 kvadrata u neposrednom središtu grada u ulici Frane Petrića, za što su prvotno najam plaćali 1260 kuna, a kasnije je najam porastao na 3600 kuna, slučajno ili ne, iza udruge je u to doba stajao Tomislav Madžar koji danas savjetuje predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović. dakako da u uređenom društvu i državi vrhunske uspjehe treba nagrađivati i vrednovati, ali postavlja se pitanje je li slučajnost da svi oni koji su nagrađeni od strane Grada Zagreba nerijetko osvanu baš na Bandićevim listama.Autor:Iva Međugorac
Izvor :

dnevno

Komentari

comments

Vidi još:  Umirovljena časnica HV-a maloprije je sprejem išarala Bandićev službeni automobil