Bangoura: Ne strahujte za svoje mirovine, one zapravo ni ne postoje!

Poduzetnik Hamed Bangoura na svom Facebook profilu osvrnuo se na na događanja u Agrokoru, odnosno buke koja se digla oko mirovinskih fondova i napisao ono što se mnogi odavno boje izreći.

”E pa dragi moji korisnici II mirovinskog stupa, inače jedne od najvećih prevara od samostalnosti RH, jedna važna obavijest za vas. Vaše mirovine nisu ugrožene. One jednostavno ne postoje u obliku kako ih vi zamišljate.

Radi se o skupu knjigovodstvenih operacija u kojima su mirovinski fondovi kupovali 2/3 obveznica RH (rejting smeće), kao i dionice na domaćem tržištu, čitaj Ledo, Jamnica i slični…(ponovno rejting smeće), a sve zajedno je služilo i služi kao kasica prasica za genijalce.

Dakle nema straha za vaše mirovine jer one ni ne postoje i nisu i nikada neće biti ugrožene, jer vi do svog novca u II stupu ne možete doći. Inače mirovine se iz tog stupa ne isplaćuju niti će se ikada isplaćivati. Jedini način da se ova prevara u kojoj samo na upravljanju tim fondom mirovinci zarađuju goleme provizije završi jest da se isti ukine, a imovina iz tog II stupa vrati građanima za poravnanje njihovih dugova, odnosno prijeboj s bankama.

Onima kojima to nije potrebno, jer nemaju dugove, obveznice i dionice u ovoj smeće varijanti vratiti kroz Središnju depozitarnu agenciju ili SDA, pa da ljudi sami upravljaju sa svojim portfeljem tj. već dobrano obezvrijeđenim vlastitim novcem. No za tako nešto napraviti treba imati i malo hrabrosti, dalekovidnosti i širine za odmaknuti se od postojećih i već viđenih ekonomskih rješenja.Autor: dnevno.hr

Izvor :

dnevno

Komentari

comments