Bila je jedna od najtiražnijih jugoslavenskih izvođačica, a odrasla je u teškom siromaštvu: ‘Ujutro smo se budili mokri, piškili bi i po nama’

Pjevačica narodne glazbe Zorica Brunclik nekima je i danas diva, a drugima predmet pomalo posprdnih komentara. No, nitko joj ne može uzeti titulu jedne od najtiražniji pjevačica bivše države. S Lepom Lukić, Lepom Brenom, Šabanom Šaulićem, Miroslavom Ilićem i Draganom Mirković činila je u Jugoslaviji perjanicu lakih nota. Prodala je brojne ploče, a poznata je i danas. Doduše, često se provlači po medijima zbog svojih izjava, nekad i estradnih sukoba, a tu su i njezin specifični izričaj i jarko ružičasta boja kose.

No, život joj i nije počeo u idiličnim, ružičastim okolnostima. Imala je jako teško i siromašno djetinjstvo, njezina majka jedva je djeci mogla osigurati i hranu. Dok joj je otac bio iz iznimno imućne obitelji, majka je bila teško siromašna. Budući da su se Zorici roditelji rano rastali, ona je rasla uz majku, u siromaštvu. ‘Bila je borac koji je četvero djece izveo na put, smatrajući da sve što joj je život nametao tako mora biti’, prisjetila se svojedobno pjevačica svoje majke za Telegraf.

U Smederevu ih je majka odgajala kako je znala i mogla. ‘Imala sam trojicu braće. Svi smo živjeli zajedno. Svojim očima mogla sam se uvjeriti koliko je težak posao radila u ciglani jer nam je donosila svojdoručak koji se sastojao od četvrtine kruha i neke paštete ili mesnog nareska. Živjeli smo u velikoj neimaštini jer je imala jadnu plaću pa se događalo i da smo jedno jaje na četiri dijela dijelili. Spavali smo na slamarici, sve četvero djece i ujutro se budili mokri jer bi se ovi najmlađi upiškili i po nama’, popisala je Zorica.

Par mjeseci u godini provodila je i uz obitelj svog oca, koji su bili imućni Beograđani. Kod njih je imala sve što joj srce poželi. Imovina njezine obitelji je na kraju završila nacionalizirana. Bila je, kaže, tužna kada bi se iz tog bogatstva vratila majci u teško siromaštvo. Baka i djed Zoricusu htjeli i posvojiti, i dovesti trajno u grad, no majka je nije dala. Danas je zbog toga jako sretna, a tuguje tek što joj majka nije dulje poživjela i uživala u svemu što je njezina kćerka kasnije postigla i imala.

Barbara Marinović

Izvor :

100posto

Komentari

comments

Vidi još:  Popis za kupnju Bosanca u Njemačkoj! Internet gori od smijeha! Pogledajte zadnju stavku