“BIRAJTE BOGOBOJAZNE” Crkva se uključila u EU izbore, bojkotirala prikupljanje potpisa protiv rada do 67.

Katolička crkva u Hrvatskoj nije dopustila prikupljanje potpisa ispred crkava i crkvenih prostora za referendum protiv rada do 67. godine života ali se zato aktivno uključila u EU izbore.

“Za desetak dana, od 23. do 26. svibnja, održat će se deveti europski izbori kad će se diljem EU birati zastupnici u Europski Parlament.

Hrvatska je 2013. godine nakon višegodišnje provjere i čekanja primljena u EU. U tijeku je i kod nas po drugi put kampanja za izbor parlamentarnih zastupnika.

Imajući u vidu demokratsko pravo svih građana da biraju i budu birani, potiču se vjernici neka ispune građansku dužnost i biraju svoje kandidate.

A pri izboru dobro je slijediti onaj mudri savjet iz Biblije pa “birati ljude sposobne, bogobojazne i pouzdane” (Izl 18, 21).

Nadati se da će i građani RH to učiniti s moralnom i društvenom sviješću i odgovornošću. Naime, biranjem i glasovanjem oni sudjeluju u odlukama koje se tiču zajedničke budućnosti, te učinkovito doprinose demokratskom razvoju naše Domovine i Europske Unije”, rekao je predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Izvor :

paraf

Komentari

comments

Vidi još:  TUŽIO CRKVU ZBOG GLASNE ZVONJAVE PA DOBIO SPOR: Moraju isključiti zvono i još mu platiti 19.000 kn