Bjelovar: Nema mira nakon izbora, podignuta kaznena prijava

Mail sa kaznenom prijavom je poslan DORH-u, a kopije Jutarnjem listu, Indexu, Večernjem listu i portalu Dalicom.

Sve one pripreme za krađu izbora u BBŽ-u, upisi Roma u stranku bez njihovog znanja, evidentna krađa glasova, prijetnje na glasačkom mjestu, izgleda da dobivaju neželjen i sramotan epilog.
Pravosudni.
Zaprimio sam jutros kaznenu prijavu nepoznatih podnositelja, poslanu DORH-u, a u kopiji su navedeni mediji koji su pratili sva ova zbivanja.

Tekst kaznene prijave glasi:

Povodom izborne krađe u BBŽ kaznena prijava je poslana DORH-u i medijima

Poštovani,
Povodom teške izborne krađe, koja se dogodila na izborima za organe SDP-a BBŽ-a podnosimo kaznenu prijavu prema članku 338 KZ-a.
 
 
 
Državno odvjetništvo Republike Hrvatske
Gajeva 30
10000 Zagreb
 
                                                                                                     Bjelovar, 11.07.2018.
 
 
KAZNENA PRIJAVA
 
Podnosimo kaznenu prijavu protiv:
–       Damira Đurana 43240 Čazma, Voćarska 22
–       Tihomire Marić iz Čazme
–       Nikše Vukasa iz Zagreba
 
Radi kaznenog djela iz članka 338 KZ-a, Izborne prijevare, jer su organiziranim upisivanjem fiktivnih glasova svojim djelom teško izmijenili izborne rezultate na izborima za organe SDP BBŽ-a, održane dana 30.06.2018. godina u Bjelovarsko bilogorskoj županiji.
 
Dana 30.06.2018. održani su izbori za organe SDP-a BBŽ-a, u vremenu od 13-18 sati, na glasačkim mjestima 
–      Bjelovar,
–      Daruvar,
–      Garešnica,
–      Grubišno Polje 
–      Čazma.
–      te u nekoliko općina.
Kandidati za predsjednika/cu bili su gospođa Bojana Hribljan i gospodin Tihomir Jaić. Svaki kandidat je imao svoga predstavnika, promatrača, na svim izbornim mjestima.
 
Na glasačkom mjestu u Čazmi, u vremenu od 13 do 16:30 izašlo je na glasanje 26 članova SDP-a, od 106 ukupno.
 
Tada je gospodin Damir Đuran, u alkoholiziranom stanju, nasrnuo na fizički slabijeg i preplašenog promatrača gospođe Bojane Hribljan, gospodina Igora Bušeka, te ga je pod prijetnjama i vrijeđanjima potjerao sa glasališta.
 
Do kraja glasanja u trenutku protjerivanja promatrača, ostalo je još sat i pol vremena.
 
U taj sat i pol vremena, nakon odlaska promatrača, u glasački sandučić su gospođa Tihomira Marić, članica izborne komisije i gospodin Damir Đuran, koji kao kandidat na izbornoj listi uopće nije smio biti prisutan na glasalištu, nesmetano ubacili 74 listića, a da članovi SDP-a nisu niti pristupili glasalištu, a nisu niti glasali. Listiće je krivotvorio i ubacivao i i Dražen Pavlović  županijski vijećnik iz kvote SDP-a koji je pozvan nakon što je Igor Bušek otišao, na poziv gospodina Đurana
 


Ovu tvrdnju mogu potvrditi drugi članovi komisije sa birališta u Čazmi, koji su bili na licu mjesta, pa je tako prilikom prebrojavanja „glasova“ konstatirano da je „glasalo“ stotinu članova SDP-a, od stotinu i šest glasača koliko je bilo na popisu.

Kuda vodi sve ovo?

Kuda vodi sve ovo?

U to vrijeme dvadesetak ljudi sa popisa uopće nije bilo u Čazmi, pa nisu mogli glasati.
Postoji i potpisana izjava člana koji nije glasao, a evidentiran je da je glasao.
Dakle njihovi listići su falsificirani i ubačeni u sandučiće kao da su oni glasali.
Izlaznost na izborima je uvijek oko 50%, a u Čazmi, zahvaljujući krađi postotak se popeo na 95%.
 
Razlika nakon brojanja glasova za cijelu BBŽ bila je šezdeset (60) glasova u korist gospodina Jaića, a samo u Čazmi ubačeno je 74 listića koji su ispunjeni na opisani način.
Prilikom prebrojavanja svih glasova u ŽIK (Županijska izborna komisija) Bjelovar, cijela situacija je bila svima u komisiji poznata, a gospodin Đuran je došao tamo i tamo je prijetio i vrijeđao.
Članovi ŽIK-a su: Domagoj Spacil, Nenad Nekvapil, Marijan Fila, Veronika Pilat, Nikola Hrlić , Tanja Grđan, Slavko Đurđević, a predsjednik je Marijan Fila.
 
Članovi ŽIK-a telefonski su upoznali i konzultirali se sa  gospodinom Nikšom Vukasom, glavnim tajnikom SDP-a Hrvatske, sa situacijom, a on je naložio da se izbori priznaju, „jer razlika ne utječe na rezultat“. Razgovoru su nazočili svi članovi ŽIK-a, jer je razgovor vođen preko speakerphonea.
 
Valja napomenuti vrlo važnu činjenicu, da je u cijeloj predizbornoj situaciji u BBŽ-u gospodin Niša Vukas, glavni tajnik SDP Hrvatske, davao bezrezervnu podršku kandidatu Tihomiru Jaiću.
 
Iz svega ovoga vidljivo je da je cijela izborna krađa bila unaprijed pomno planirana, što je i vidljivo iz slučaja upisa šezdeset Roma  u članstvo SDP-a, isključivo u svrhu glasanja isto po nalogu i organizaciji gospodina Nikše Vukasa,  pa je pod pritiskom i prijetnjama gospodina Đurana na člana komisije, koji je napustio glasačko mjesto radi straha, došlo do teške izborne krađe na glasačkom mjestu u Čazmi.


Kaznenu prijavu podnosimo protiv:
 
–       Damira Đurana 43240 Čazma, Voćarska 22
–       Tihomire Marić iz Čazme
–       Nikše Vukasa iz Zagreba
 
Izborna dokumentacija naravno da nam nije dostupna, ona se nalazi u Županijskoj izbornoj komisiji, čiji je predsjednik gospodin Marijan Fila iz Daruvara, Ljudevita Posavskog 33.

Izvor :

Spectator

Komentari

comments