BROD TONE, ŠTAKORI BJEŽE Usred mandata ministrica Pejčinović-Burić ide za glavnu tajnicu Vijeća Europe Priprema li mjesto za Plenkovića?

Koliko je HDZ-ovim političarima stalo do ove zemlje govori i najnovija informacija da se ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović-Burić u sredini svog ministarskog manada prijavila se na natječaj za glavnu tajnicu Vijeća Europe u Strasbourgu.

Ako ne prođe, i dalje će ostati ministrica, što joj je očito samo rezervna pozicija do nekog novog natječaja.

Zanimljiva je i činjenica da za odlazak na navi posao, kako prenose mediji,  ima podršku premijera Andreja Plenkovića i čitave Vlade. Kako i ne bi, kad ćemo po svoj prilici istu cituaciju sutra gledati i s premijerom. Samo se treba pojaviti dovoljno dobra prilika u europskim instituciama. A dotle će i on, kao i ministrica Pejčinović-Burić čuvati svoju poziciju u Hrvatskoj kao odskočnu dasku za neku novu, lukrativniju, europsku karijeru.

Vanjska politika nam je bezlična kao i ministrica

A koliko je Marija Pejčinović-Burić vrijedila kao ministrica govore i naši vanjskopolitički ‘uspjesi’.

Hrvatski veleposlanik u BiH zajedno s Dodikom i srpskim vodstvom slavi neustavni Dan Republike Srpske na koje odlikovanje prima ratni zločnac u Hrvatskoj osuđen u odsutnosti.

Srbija ni ne pomišlja ukinuti Zakon o univerzalnoj jurisdikciji kojom može suditi i hrvatskim braniteljima. Unatoč tome, hrvatska strana ne zaustavlja Srbe na njihovom putu u EU.

Slovenci pak s druge strane i dalje našim ribarima pišu kazne i svojataju Piranski zaljev.

O debaklu s nabavom borbenih aviona, u čemu je morala sudjelovati i naša diplomacija, da se i ne govori.

Na europskom planu Hrvatska vanjska politika ne postoji. Slijepo se slijede upute iz Bruxellessa kako bi se za zasluge uhljebilo u ugodnu zavjetrinu neke od europskih institucija poput Vijeća Europe.


S obzirom kakvi nam ljudi vode vanjsku politiku a i cijelu zemlju i bolje je da odu. I ministrica Pejčinović-Burić i njen pokrovitelj Andrej Plenković.

69920cookie-checkBROD TONE, ŠTAKORI BJEŽE Usred mandata ministrica Pejčinović-Burić ide za glavnu tajnicu Vijeća Europe Priprema li mjesto za Plenkovića?
Izvor :

paraf

Komentari

comments

Vidi još:  17 MILIJUNA RAZLOGA DA VAS OBJESE KAO PSA!