BUNJAC: “Zašto otpisujete kredite samo braniteljima, a ne umirovljenicima ili bolesnima?”

Branimir Bunjac, zastupnik Živog zida, slobodni je govor u Saboru iskoristio kako bi uputio nekoliko pitanja u svezi odluke Vlade koja je omogućila otpis ukupno oko 700 milijuna kuna kredita što su ih po različitim državnim programima dobili razvojačeni pripadnici Hrvatske vojske, ali i tvrtke.Podsjećamo, najveći dio otpisa, čak 668 milijuna kuna, odnosi se na kredite preko Fonda za zapošljavanje i razvoj. Preostalih oko 32 milijuna kuna su otpis 285 kredita koji su odobreni razvojačenim veteranima.

Jednima doživotni dugovi, drugima oprost

Uz snimku svog slobodnog govora, na Facebooku je Bunjac napisao:

Zašto se stvaraju podjele u hrvatskom društvu? Zašto se jedni hrvatski građani ne mogu riješiti duga čak ni onda kada umru, jer njihovi nasljednici moraju preuzeti dug, a drugi se eto mogu riješiti kad su bolesni ili imaju financijskih poteškoća. Zašto se ne opraštaju dugovi tvrtkama, obrtima i OPG-ovima koji se imaju šanse vratiti na tržište, a ne mogu zbog lihvarskih kamata postupaka ovrha i blokada.

Zašto se dugovi ne otpisuju umirovljenicima, a posebno dakle bolesnima i siromašnima? Zašto se baš uoči izbora rade ovakvi manevri, da li se na ovaj način kupuju glasovi? Vodi li se otpisom dugova kampanja proračunskim novcem?, pita se Bunjac.

Izvor :

paraf

Komentari

comments

Vidi još:  OSVETA HDZ-a: Brkić traži pokretanje postupka protiv Bunjca zbog prijetnji smrću saborskom stražaru