DAMIR CUCULUIĆ ‘Hasanbegović teško može shvatiti što je to elektronska glazba, ali pozvat ćemo ga na party’

DAMIR CUCULIĆ, ORGANIZATOR FESTIVALA FUTURE SOUND OF ZAGREB, OBJAVIO JE ALBUM NAJBOLJIH ZAGREBAČKIH AUTORA ELEKTRONSKE GLAZBE

Damir Cuculić karijeru DJ-a započeo je još krajem 70-ih u zagrebačkim disco klubovima zabavljajući publiku najnovijim hitovima. Tijekom 80-ih upoznao je elektronsku scenu i potpuno joj se posvetio. Punih deset godina s kolegicom Irenom Šćurić uređivao je i vodio na HTV-u TV emisiju “TOP DJ Mag” koja je kontinuirano pratila najnovija zbivanja u svijetu elektronske glazbe. Početkom 90-ih organizirao je u Zagrebu prvi pravi rave party Under City Rave, a ubrzo i festival Future Sound of Zagreb kako bi zagrebačku publiku upoznao s najboljim domaćim DJ-ima. Ovih dana, nakon 16 godina festivala, u suradnji s diskografskom kućom Dancing Bear objavljena je dvostruka kompilacija “Future Sound of Zagreb – The Ultimate Electronic Collection From Croatia” s najboljim zagrebačkim autorima elektronske glazbe.

U razgovoru za Nacional Cuculić je govorio o nastanku kompilacije i festivala, prisjetio se Under City Ravea, komentirao Hrvatsku kao globalnu party destinaciju i najavio nastavak festivala Zagreb Disco.

NACIONAL: Nedavno ste uredili kompilacijski album “Future Sound of Zagreb – The Ultimate Electronic Collection From Croatia”. Koliko je ta svojevrsna best of kompilacija najbolje zagrebačke elektronske scene realan prikaz stanja domaće scene?

To je projekt koji postoji već punih 16 godina. Krenuo je 1999. godine kao party u klubu The Best. Potom smo obilježavali 200. TV emisiju “Top DJ Mag” i htio sam to proslaviti pa sam napravio mali klupski festival koji je kasnije izrastao u Future Sound of Zagreb. Nakon toga sam to radio jednom godišnje. Posljednjih nekoliko godina razmišljao sam o tome da bi bilo dobro objaviti glazbu s tog festivala, ali da nisu u pitanju DJ setovi. Naša producentska scena posljednjih šest, sedam godina je porasla i pojavilo se jako puno novih imena, ali ima i DJ-a koji su već preko 20 godina na sceni.

Kada pogledaš imena ljudi na toj kompilaciji, lista je zaista impresivna, od stare generacije preko srednje generacije do mlađih. Ideja vodilja je bila da objavim sve žanrove elektronske glazbe posljednjih šest, sedam godina. Tako su na albumu zastupljeni svi osnovni žanrovi kao što su techno, house, drum’n’bass i trance te svi podžanrovi koji su se iz njih razvili. Kompilacija sadržava 24 pjesme, a za neke izvođače bilo je jako teško odrediti kojem glazbenom žanru pripadaju. Pokrili smo četiri osnovna žanra elektronske glazbe, ali ima tu i disco funka, duba, trapa, dub stepa…

Više pročitajte u novom broju Nacionala…

Izvor :

Nacional

Komentari

comments