DIO NOVOG ZAGREBA SLJEDEĆIH GODINU I POL BEZ TRAMVAJA! Uvode se velike promjene zbog najvećeg prometnog zahvata u Zagrebu

U ponedjeljak, 6. kolovoza, počinje možda najvažniji prometni zahvat u Zagrebu unazad nekoliko godina – rekonstrukcija Remetinečkog rotora. Ovako zahtjevan projekt izazvat će mnogo promjena u prometu u sljedećih 36 mjeseci koliko će trajati radovi.

Naravno, najveće promjene osjetit će stanovnici Novog Zagreba, a ‘novi život’ na novozagrebačkim prometnicama započet će već 6. kolovoza. Naime, u sljedećih godinu i pol dana na potezu od Sopota pa sve do Savskog mosta vozit će autobusi, a ne tramvaji! Linija 7 okretat će se u Sopotu, a 14 na Savskome mostu, piše Radio Sljeme.

Umjesto tramvaja, između Savskog mosta i Sopota vozit će izvanredna autobusna linija 607 Savski most- Sopot – Savski most. Vozit će trasom (prema jugu): Savski most – Studentski dom “Stjepan Radić” – Savski gaj – Trnsko – Velesajam – MSU – Sopot.
Iz Središća autobus će voziti prema Sopotu – MSU – Velesajam – Trnsko – Savski gaj – Savski most. Linija 607 koristit će uobičajena stajališta i ugibališta autobusnih linija 109 i 222.

Izvor :

jutarnji

Komentari

comments