DIPLOMATSKI SKANDAL: Zamjenika ministra poljoprivrede Kine, koji je želio otvoriti kinesko tržište našim proizvodima, Plenković poslao u Kumrovec i Titovu rodnu kuću

Nakon što je u Hrvatsku  stigao zamjenik ministra poljoprivrede NR Kine Qu Dongyu sa suradnicima, doživio je nemali diplomatski skandal. 

Naime, u tu zemlju, naime, Hrvatska ima zabranu izvoza mlijeka, mesa i mesnih prerađevina. S ciljem otvaranja kineskog tržišta za proizvode životinjskog podrijetla podrijetlom iz RH, a na zahtjev hrvatskih subjekata u poslovanju s hranom koji su iskazali interes za izvoz svojih proizvoda u Kinu, Ministarstvo poljoprivrede je pokrenulo pregovore o odobravanju izvoza kože preživača, proizvoda ribarstva (konzerve), mlijeka i proizvoda od mlijeka, te mesa i proizvoda od mesa.

I nakon što je u Hrvatsku stigao zamjenik ministra Kine da otvori to pitanje, premijer Andrej Plenković ne samo da ga nije dočekao već ga je poslao s trećerazrednim birokratima da razgleda – Zagorje i Titovu rodnu kuću. 

Rezultat toga jest da će režim zamrznute trgovine prema Kini i dalje će ostati na snazi, a dolazak kineske inspekcije, koja bi trebala potvrditi kvalitet i stanje objekata za proizvodnju i izglede da se otvori izvozna šansa za naš prehrambeni sektor, te dati zeleno svjetlo za odmrzavanje trgovine – odgođen je opet – do u nedogled.

Bravo za našu diplomaciju!

Vidi još:  VLADA ČINI SVE DA SE ISELJENI HRVATI NIKAD NE VRATE Ukidaju im zdravstveno osiguranje, šalju im ovrhe…

Komentari

comments