DOK UMIROVLJENICI KOPAJU PO SMEĆU, A ZA DJECU LIJEKOVA NEMA Vlada kupuje 90 novih limuzina Audi, Mercedes, BMW i Volvo.

Dok su umirovljenici s prosječnom mirovinom od 2.317 kn prisiljeni kopati po smeću, a novca za tzv. skupe lijekove nikako da se nađe vlada kupuje 90 luksuznih limuzina pod izlikom da ih nabavlja zbog potrebe predsjedanja Vijećem Europe.

Procijenjena vrijednost nabave je 4,2 milijuna kuna, a vozila se preko Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu nabavljaju putem operativnog leasinga s ostatkom vrijednosti, na razdoblje od sedam mjeseci, piše Večernji list.

Gornja srednja klasa automobilaHrvatskoj tako treba 50 limuzina gornje srednje klase i 40 kombija s osam plus jednim sjedalom. Procijenjena vrijednost nabave limuzina je 2,9 milijuna kuna, a kombija 1,3 milijuna kuna.

Ponuditelj je obvezan ponuditi isključivo nova i nekorištena vozila. Za osobna vozila gornje srednje klase predviđena je kilometraža u tih sedam mjeseci koliko će biti u najmu od 6000 kilometara.

Samo Audi, Mercedes, BMW i Volvo

Vozila prema tehničkim uvjetima moraju imati snagu od minimalno 140 kW-a, automatski mjenjač i sva sjedala presvučena kožom. Uvjete koji se odnose na dimenzije limuzina koje se traže, zadovoljavaju samo limuzine gornje srednje klase koje u ponudi imaju samo premium proizvođači automobila, poput njemačkog trojca Audi, BMW i Mercedes te švedskog Volva.

Tako se, prema kriterijima, na natječaj mogu prijaviti modeli Audi A6, BMW Serija 5 i Mercedes E-klasa, kao Volvo S90. Prema traženoj motorizaciji odnosno dizelskom ili benzinskom motoru s minimalno 190 KS i automatskom mjenjaču, cijene tih automobila u najpovoljnijoj varijanti kreću se od 382.551 (Mercedes E 220d), 438.905 kuna (Audi A6 40 TDI), 451.177 kuna (BMW 520d) te 402.979 kuna (Volvo S90 T4), no obzirom da se zahtijeva oprema poput svih sjedala presvučenih kožom, cijena vozila će biti i veća.

Kombiji moraju imati snagu minimalno 88 kW-a, sjedala u njima trebaju biti presvučena tkaninom, a previđena ukupna kilometraža za kombije je 15.000 kilometara po vozilu, piše Večernji list.

71029cookie-checkDOK UMIROVLJENICI KOPAJU PO SMEĆU, A ZA DJECU LIJEKOVA NEMA Vlada kupuje 90 novih limuzina Audi, Mercedes, BMW i Volvo.
Izvor :

paraf

Komentari

comments

Vidi još:  UHLJEBILI OBITELJSKO STABLO?