Doznajemo tko je divljak koji je brutalno premlatio taksista u Zagrebu

DIVLJAK koji je u noći na nedjelju brutalno premlatio taksista u Zagrebu, pušten je na slobodu. Kako je jučer službeno potvrđeno Indexu, Općinsko državno odvjetništvo protiv 23-godišnjeg divljaka koji je bezosjećajno mlatio taksista bez obzira na to što ga je ovaj preklinjao da prestane, nije ni zatražilo istražni zatvor. Za Index su poručili da za to nije bilo osnove. 

Mladić koji je uhićen jer je mlatio taksista je 23-godišnji Ante Botica

Kako otkriva Index, mladić koji je uhićen jer je brutalno mlatio taksista, da bi ga potom tužitelji pustili na slobodu, je Ante Botica iz Samobora.

Njega je policija zatekla na mjestu događaja, u Ilici na zagrebačkom Črnomercu, nešto prije 6 sati ujutro, gdje se i događalo brutalno premlaćivanje.

Otac nasilnika radi u ministarstvu Gabrijele Žalac, imenovan je i u vladino povjerenstvo

Otac nasilnika je Križan Botica, voditelj Odjela za opće poslove Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, ministarstva kojem je na čelu Gabrijela Žalac.

Pored toga, vlada je Boticu 25. svibnja 2017. imenovala u Povjerenstvo vlade Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom. Botica je u to povjerenstvo imenovan kao predstavnik ministarstva Gabrijele Žalac.

Index je večeras više puta pokušao kontaktirati Križana Boticu kako bismo ga upitali kako komentira postupak sina te je li imao ikakva utjecaja na njegovo puštanje. Poslali smo mu i upit na njegov službeni mail, a odgovor ćemo objaviti kada ga dobijemo. Index je pokušao kontaktirati i Antu Boticu, no nije nam odgovarao.

Zašto je Botica pušten na slobodu?

Index je razgovarao s više odvjetnika, a svi su nam kratko kazali kako je, prema njihovu iskustvu, praksa takva da ako napadača i puste da se brani sa slobode, tada se određuju mjere opreza. U ovom slučaju one nisu donesene i napadač se može slobodno približiti taksistu kojega je premlatio. Prema informacijama koje posjedujemo, oni žive samo nekoliko kilometara jedan od drugoga

“U kaznenom predmetu Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je dokaznu radnju ispitivanja okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavak 1. Kaznenog zakona. Nakon ispitivanja otvoreno je istraživanje tijekom kojeg će se provesti i druge potrebne dokazne radnje, a okrivljenik je potom pušten na slobodu jer zakonskih osnova za predlaganje i određivanje istražnog zatvora nije bilo”, glasio je službeni odgovor zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva za Index nakon što su Antu Boticu, protiv kojeg još uvijek provode istraživanje, pustili na slobodu.

Napadnuti taksist za Index: “Bio je agresivan prema putnicima na zadnjem sjedištu, a onda se usmjerio na mene. Uhvatio me za grlo”

Izvor :

index

Komentari

comments

Vidi još:  Više se nitko ni ne skriva. Evo pričice kako je pomoćnica ministrice Žalac lijepo zaposlila svoju sestru