DRAMA U VLADAJUĆOJ KOALICIJI: Pupovac se već nekoliko puta sastao s Vrdoljakom, a Plenkovića zasad izbjegava

I drugi koalicijski partneri podržavaju SDSS u određenim zahtjevima smatrajući da se može više učiniti na sprečavanju međunacionalne mržnje te jasnije definirati pozdrav ‘Za dom spremni’, ali smatraju da bi se Pupovac trebao pojaviti na sastanku koalicijskih partnera i reći u čemu je problem

U utorak je održan sastanak stranaka vladajuće koalicije na koji nije došao Milorad Pupovac, šef SDSS-a. Međutim, Pupovac se već u nekoliko navrata sastao s Ivanom Vrdoljakom, šefom HNS-a, a u Vladi zasad ne znaju kada će doći do sastanka Pupovca s premijerom i šefom HDZ-a Andrejom Plenkovićem. Ističu ipak kako će do njega sigurno doći, javlja N1.

Premijer je i ranije poručio da nikad nije bio problem razgovarati, a iz Vlade stižu neslužbene poruke kako ne razumiju toliku dramu jer SDSS, po svemu sudeći, ostaje u koaliciji.

SDSS-ovci zasad razgovarali samo s HNS-om

Pupovac je ranije kazao kako se “nakupilo previše toga” te da je stranačkim tijelima prepuštena odluka o napuštanju koalicije, a kap koja mu je prelila čašu bilo je spaljivanje lutke s njegovim likom, krnje, na karnevalu u Kaštelima.

U ponedjeljak su na konferenciji za novinare u SDSS-u kazali kako će razgovarati s koalicijskim partnerima koji su spremni raspravljati o otvorenim pitanjima. Prema neslužbenim informacijama kojima raspolaže N1, zasad su SDSS-ovci razgovarali samo s HNS-om. U utorak su sastanak u Saboru održali Pupovac, Vrdoljak, Milorad Batinić i Furio Radin.

‘Treba doći na sastanak i reći u čemu je problem’

No, N1 piše kako to očito nije bio prvi sastanak Vrdoljaka s Pupovcem te da su se njih dvojica u proteklih tjedan dana sastali barem tri puta, što navodno govori da je Pupovac doista ozbiljan u svojim razmišljanjima o izlasku iz koalicije. Inače, i drugi koalicijski partneri podržavaju SDSS u određenim zahtjevima i smatraju da se može više raditi na sprječavanju međunacionalne mržnje i jasnije definirati pozdrav “Za dom spremni”, ali smatraju da su neki Pupovčevi potezi neozbiljni.

Pojedini članovi vladajuće koalicije za N1 su kazali kako bi se Pupovac trebao pojaviti na sastanku i reći u čemu je problem.

Izvor :

net

Komentari

comments

Vidi još:  Milorad Pupovac progovorio o Stepincu: Što to poručuje između redaka?