DRAMATIČNA SNIMKA SPAŠAVANJA ŽIVOTA: Žena skočila sa zgrade, a način na koji su je vatrogasci uhvatili zapanjio je internet

Hrabre je momke pohvalio i sam ministar unutarnjih poslova

Općenito gledajući, spašavanje ljudi od sigurne smrti jedan je od najintenzivnijih osjećaja koji se mogu iskusiti. To najbolje zna latvijski vatrogasac Tomas Jaunzems. Nedavno su njegovi kolege snimili dramatičan video u kojemu se spomenuti heroj naginje kroz prozor da bi spasio suicidalnu ženu koja se bacila sa zgrade.

Nikad to nisu vježbali

“Tijekom vikenda smo zaprimili poziv iz stambene zgrade zbog sumnje da jedna osoba namjerava skočiti s četvrtog kata”, izjavio je glasnogovornik vatrogasne stanice u Latviji za Bored Pandu. Jaunzems i njegovi kolege izašli su na teren i kad su se primakli zgradi, sumnje su se stanara pokazale točnima. Brzo su pronašli način da uđu u stan ispod i pripremili se za hvatanje. Dok je Jaunzems čekao pad nagnut kroz prozor, drugi ga je vatrogasac držao što je čvršće mogao.“Ovo je prvi put da sam takvo što napravio. Nikad nismo uvježbavali ovakav scenarij spašavanja. Gotovo je nemoguće izdvojiti najtežu stvar iz toga dana jer, naposljetku, svaki je dan u životu vatrogasca drugačiji i izazovan. Mi samo radimo ono u čemu smo najbolji – spašavamo ljude”, kazao je Jaunzems. U pet godina koliko je u tom poslu, nagledao se svakakvih teških situacija – požara, automobilskih nesreća – i gotovo u svakoj je trebalo pružiti pomoć ljudima. Mi smo tim i ja zaista ne brojim koliko sam života spasio”, skromno zaključuje.

Stigla službena pohvala

Latvijski je ministar unutarnjih poslova Rihards Kozlovskis službeno pohvalio neustrašive vatrogasce i njihov herojski čin. “Posao je spasioca uistinu poseban – zahtijeva hrabrost, profesionalizam i sposobnost brzog odlučivanja i reagiranja u kompliciranim i nesvakidašnjim situacijama. Ponosan sam na ove dečke koji su spasili ljudski život”, rekao je.

Vidi još:  BREGA DRŽI POLA BEOGRADA! NA SENJAKU NAPRAVIO DVORAC OPASAN OGRADOM I VIDEO-NADZOROM: U Zagrebu od dvospratnice uzima 5.500 eura, a u stanovima širom svijeta ima 35 MILIONA eura!

Pogledajte dramatičnu snimku koja je na Facebooku podijeljena gotovo 7000 puta dosad.Izvor :

net.hr

Komentari

comments