Đuro Glogoški o prosvjedu u Vukovaru: ‘Političari su ispolitizirali prosvjed, a glas hrvatske žrtve mora se čuti’

Subotnji prosvjed u Vukovaru potaknuo je i Đuru Glogoškog, predsjednika udruge stopostotnih ratnih vojnih  invalida na reakciju, kojom je sve pozvao na prosvjed i poručio: “Najavljeni prosvjed, gradonačelnika Vukovara Ivana Penave, 13. listopada 2018. godine u Vukovaru izazvao je veliku raspravu kako u hrvatskoj javnosti tako i na političkoj sceni. Na žalost svojim sramotnim ponašanjem političari su, uz potporu jednog dijela braniteljske populacije, ispolitizirali najavljeni prosvjed koristeći ga u dnevno političke svrhe potpuno zaboravljajući na dostojanstvo prema žrtvi. ”

Istaknuo je i cilj dolaska na prosvjed. “Svojim dolaskom u Vukovar dajemo potporu obiteljima ubijenih hrvatskih žrtava, a svim politikama sadašnjim i budućim još jednom dajemo do znanja da ratni zločin nema zastare i da najteži stradalnici iz Domovinskog rata neće odustati od traženja kazne za sve one koji su počinili zločin u agresiji na Hrvatsku.”

“Dođite 13. listopada 2018. godine na mirni prosvjed u Vukovar. Zajedno ukažimo institucijama Republike Hrvatske koje su nadležne za procesuiranje ratnih zločina da nismo zadovoljni njihovim radom, jer ni nakon 27 godina nisu kaznile zločince za ubojstva koja su počinili u Domovinskom ratu”, rekao je Glogoški, a političarima je poručio.”da se suzdrže od izjava za medije kako bi dali mogućnost da se čuje glas hrvatske žrtve”.

Izvor :

dnevno

Komentari

comments