Emotivna objava vukovarske profesorice: ‘Nitko s ove slike nije na tjeralici, u Crnoj kronici. A sve ste nam uzeli. Čak i vjeru da će biti bolje’

‘Moj školski, od prvog razreda. Branitelj. Bez statusa. U Zagrebu mu ostali žena i djeca’, napisala je u svojoj Facebook objavi.

Profesorica hrvatskog jezika iz Vukovara Ljiljana Radobuljac u svojoj posljednjoj objavi na Facebooku rasplakala je mnoge.  Radobuljac, koja  u svojim objavama često komentira situaciju u društvu i ,objavila je fotografiju svoga razreda i progovorila o prijatelju koji je otišao raditi u Irsku.

>>>SLAVONIJA SE PRAZNI, BIJES RASTE: ‘Jebite se vi i vaša Hrvatska’ mjesecima ruši rekorde čitanosti!

 

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

“Tugo moja… Moj školski prijatelj me nazove preko Messengera. Vidio je da svijetlim. I iznenadi me. I obraduje. Jer, nismo se čuli godinama.
U Irskoj je. Već tjedan dana.
A ja uvijek, ali baš uvijek, imam želju podijeliti lijepe vijesti. Ovo me dotuklo. Moj školski, od prvog razreda. Branitelj. Bez statusa. U Zagrebu mu ostali žena i djeca. Govori mi o satnici. 8,65 eura za sat vremena rada. Fizikalija.
Kaže, doći će tek za Novu godinu.
Kaže, nije se moglo više.
Kaže, je, Hrvatska je najljepša na svijetu.
Kaže, nazvao sam te da ti kažem da sam dobro.
Ne pamtim kada sam plakala uz status. Ista nas je učiteljica učila. Isti nas je grad odgojio. Isto se volimo.
Kako ću sutra pred učenike? Zašto me tjerate da im govorim o ljepotama? Kako ću im reći da trebaju učiti i raditi?
Bojane, volim te do neba. I natrag.
Ne mogu nam ukrasti ono što je bilo najljepše u našim životima. A to smo mi. Ti. Ja. Od krvi i mesa. Naša generacija.
P.S. Svi koji ste krali, koji ste mislili samo na sebe, koji ste uništili, koji ne znate vladati… svi koji imate bankovne račune izvan ove zemlje, koji ste neobrazovani, koji niste dobri, pošteni. Idite, ako Boga znate. Ostavite nas na miru.
P.P.S Na ovoj su slici svi vjerovali u dobro. I svi učili o dobrome. Nitko s ove slike nije na tjeralici, u Crnoj kronici. A sve ste nam uzeli. Čak i vjeru da će biti bolje.”

Vidi još:  DRŽAVA NAM SE RASPADA: U splitskom KBC-u nema tko raditi!

Izvor :

dnevno

Komentari

comments