Estrada: Veliki uspjeh na američkoj turneji!

Mi stariji se sjećamo, nekada su naši pjevači odlazili u SSSR, pa su tamo pjevali razrajcanim kolhoznicama, punili su dvorane, dolazilo je na desetke tisuća ljudi.

Više su gramofonskih ploča u SSSR-u prodali Vjekoslav Jutt (tko ga se više sjeća) Ivica Šerfezi, Marko Novosel i Đođe Marjanovič, nego što su ikada prodali nekakvi Pink Floydi.

Nije bilo Ruskinje, ispravne kolhoznice, ili radnice ili partijske službenice, kojoj najvažnije mjesto u stanu, tik do Lenjinove i Brežnjevljeve slike, nije visio poster Vjeke Jutta.

A njihove ploče stajale su na počasnom mjestu u regalu, da ih svi gosti vide.

Tik do makete krstarice Potemkin.

Prošla su vremena, neki od tih pjevača pali su u zaborav, neke se još uvijek čuje na Radio Sljemenu, a neke nije uputno slušati.Hrvatska estradna scena, preselila je svoja najvažnija zbivanja na nastupe u birtijama u Đevrskama, Piramatovcima, Gačelezama, Smrdeljima, kako je to lijepo rekao pokojni Arsen Dedić.

Rijetki su estradni nastupi izvan granica Lijepe naše.

Osim po opskurnim njemačkim klubovima, u koje se nakrca emigracija željnih domaćih guzičetina i sisa koje kipte iz haljinica dopičnjača, dok se iz škripavog razglasa razliježe zaglušujući ritam bubnjeva, toliko karakterističan za turbofolk, glazbu koju arlauču.

K tome treba svakako dodati često javljanje tih zvjezdica, sa ekskluzivnih destinacija gdje se odmaraju pod budnim okom sponzora, isprčenih guzica i sisa, koje su na početku karijere bile veličine plivadona, a sada su već impozantno narasle, valjda uslijed velikih napora.

Plastičnih kirurga.

Dakle, o glazbenoj sceni u Hrvata, to je po mom mišljenju sve što treba reći.

Ili je ipak, obzirom na vrstu glazbe to ipak samo muzička scena?

Ne znam.

Međutim, javljaju portali o velikom uspjehu vodeće pjevačice, majstorece selfie tehnike, sa njezine turneje na vrlo glazbeno zahtjevnom tržištu, Sjedinjenim američkim državama.Pa pogledajmo snimku sa nastupa vodeće pjevačice.

Nije pjevala onu, Blago onom, tok rano poludi, pa mu cijeli život u veselju prođe.

No, da vas ne davim, pogledajte!61461cookie-checkEstrada: Veliki uspjeh na američkoj turneji!
Izvor :

Spectator

Komentari

comments

Vidi još:  EKSKLUZIVAN VIDEO! RAT ZBOG ŠKORE! Kolinda pobjesnila na Krstičevića, umiješala se i Hrga: ‘Zašto ste ga zvali da pjeva?!’