EVO KOME ODGOVARA ISELJAVANJE: Prošle godine iz RH odselilo 36.000 ljudi, ali je zato iz BiH doselilo 5 tisuća HDZ-ovih glasača!

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku (DSZ) iz Hrvatske je 2016. godine u inozemstvo odselilo 36.436 osoba. Podatak je to kojeg su u naslove stavili svi mediji. No, promaknuo im je još jedan, mnogo važniji podatak, koje je objavio DZS. A to je broj osoba koje su se 2016. godine uselile u Hrvatsku. 
Naime, u 2016. iz inozemstva se od 13.985 osoba doselilo 55,3% hrvatskih državljana i 44,7% stranaca. Od ukupnog broja doseljenih osoba u Republiku Hrvatsku 31,1% osoba doselilo se iz Bosne i Hercegovine, objavio je DSZ.

Zna se da su u toj susjednoj državi na svim dosadašnjim izborima na listi za dijasporu premoćno pobjeđivali HDZ-ovi kandidati ili oni srodnih im političkih svjetonazora.

Glasači HDZ-a, koji su do sada vjerno glasali za tu stranku u BiH, sada se, prema podacima DSZ-a, očito u sve većem broju doseljavaju u Hrvatsku. Privlače ih socijalne povlastice, bolji uvjeti za život ili nešto drugo.

Istovremeno, našu zemlju napuštaju mladi ljudi, razočarani politikom koja im već više od dva desetljeća u Hrvatskoj nije stvorila uvijete za normalan život i rad. Kako je većinu tog vremena na vlasti bio HDZ, za pretpostaviti je da se radi o toj stranci nesklonim biračima.
Zato sve priče o tobožnjoj velikoj brizi za iseljavanje mladih iz Hrvatske padaju u vodu.  Prema podacima Državnog zavoda za statistiku HDZ-u zapravo odgovara da ih što više ode, kako bi njihova mjesta zauzeli vjerni glasači iz BiH.

Vidi još:  PERNARA ZASULI UVREDAMA ZBOG OVE IZJAVE ‘Hrvati iz BiH sad vide kako je kad nama dolaze autobusi HDZ-ovih glasača iz Hercegovine’

Izvor :

pouzdano

Komentari

comments