Facebook je jučer imao najveći dnevni gubitak u povijesti

FACEBOOK je doživio svoj najgori dan u povijesti u četvrtak, kada je vrijednost dionica tvrtke pala za 19 posto, piše CNN.

Vrijednost dionica Facebooka jučer je pala za 19 posto, nakon što su službenici upozorili da će se usporiti rast prihoda dok se tvrtka fokusira na privatnost korisnika.

Najveći zabilježeni gubitak jedne tvrtke u jednom danu

U tržišnoj vrijednosti Facebook je izgubio oko 119 milijardi dolara, što predstavlja najveći zabilježeni gubitak jedne tvrtke u jednom danu, objavio je Reuters.

Forbes je objavio da je ovaj gubitak vlasnika Marka Zuckerberga koštao čak 16 milijardi dolara, zbog čega je odmah pao na popisu najbogatijih ljudi svijeta s četvrtog na šesto mjesto.

Glavni financijski službenik Facebooka David Wehner izjavio je da tvrtka stavlja privatnost na prvo mjesto, nakon skandala s krađom podataka tvrtke Cambridge Analytica, koji je izazvao bijes korisnika i istrage Facebooka diljem svijeta.

“Uložit ćemo milijarde dolara u sigurnost”

Wehner je rekao da će se Facebook više baviti razvojem elemenata kao što su priče (Stories) koje korisnici objavljuju na profilima. To će usporiti rast prihoda jer Facebook više zarađuje na obavijestima (News Feed) nego na svojim ostalim proizvodima.

Facebook je izjavio da će potrošiti mnogo novca da bi postigao svoje ciljeve. Wehner je rekao da će tvrtka uložiti milijarde dolara u poboljšanje sigurnosti nakon skandala sa zloupotrebom podataka korisnika i optužbi za omogućavanje širenja lažnih vijesti te utjecaja na izbore.

Prethodni najgori dan Facebooka bio je 27. srpanj 2012., kada je vrijednost dionica pala za 11,7 posto. Tvrtka tada nije uspjela uvjeriti investitore da može prodavati mobilno oglašavanje, koje sada čini 91 posto prihoda Facebooka od oglašavanja.

Komentari

comments

Vidi još:  FACEBOOKOV UDAR NA DESNICU! Ugasili stranice brojnih konzervativaca: Nastradao i Alex Jones!