(FOTO) KAKAV ŠAMAR KOLINDI! Gotovina nije jedini! Milanović uz podršku generala ruši predsjednicu?

Bivši premijer i nekadašnji šef SDP-a Zoran Milanović po svemu sudeći sve ozbiljnije razmišlja o kandidaturi za predsjednika države, a svoj plan objelodaniti bi trebao nakon euroizbora. Ono što je poznato, jest da Milanović u ovoj ideji nije osamljen te da ga na tom putu podupire sve veći broj nezadovoljnika iz SDP-a koji zazivaju njegov povratak u političku arenu s koje je ispraćen kao gubitnik niza izbora, no kriterija očito više nema pa se raslojena ljevica hvata za svaku slamku koja bi mogla rezultirati kakvim, takvim spasom.

Dok ljevica, poglavito ona SDP-ova snuje, Milanović očito kuje ozbiljne planove, te ništa ne želi prepustiti slučaju, a ključni mu je i jedini cilj što je dakako i posve objektivno suprotstaviti se ponajprije aktualnoj šefici države Kolindi Grabar-Kitarović, a da bi to postigao bivši premijer ne mora zadobiti glasove s lijeve, već glasove s desne biračke fronte na čemu je izgleda već počeo raditi, što potvrđuje i vijest da se sastao s članovima Hrvatskog generalskog zbora na diskretnoj večeri i ugodnom druženju koje se odvilo u jednom zagrebačkom restoranu.

Kako saznaje Maxportal bivši je predsjednik Vlade ćaskao s generalima Markom Lukićem i Pavlom Miljavcem, a društvo ovoj ekipi radio je i Milanovićev kum SDP-ov Joško Klisović, koji se spominje kao jedan od ključnih koordinatora Milanovićeva povratka u političku arenu. Inače, zanimljiva je veza Milanovića i Lukića, jer ovaj je general menadžer uprave Visoke

škole međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld, Milanović je predsjednik Diplomatskog vijeća Škole, a Joško Klisović dekan Škole, dok je predavač u istoj Miro Kovač iz HDZ-a te Tvrtko Jakovina. Zanimljivo je spomenuti i da je Milanović na ovoj poziciji zamijenio Budimira Lončara. No, ne treba se čuditi ovom Milanovićevom susretu s generalima za koje se tvrdi da pripadaju desnoj struji, jer to nije prvi put da bivši premijer koketira s desnicom, s čime je krenuo još davne 2016. godine, ujedno nije tajna da je Milanović u prijateljskim odnosima s generalom Gotovinom, s kojim se družio i u trenutku kada su mu se pred stanom postrojavali ljutiti branitelji prosvjednici iz šatora u zagrebačkoj Savskoj.

Svojedobno se Milanović u tajnosti sastajao i s Đurom Glogoškim, a javnost je jedno vrijeme zabavljao i njegov susret s Josipom Klemmom i njemu bliskim udrugama. Dobro upućeni tvrde kako je Milanović kave ispijao i s predsjedničinim nekadašnjim savjetnikom Vladom Galićem, koji je prije nekoliko tjedana napustio odaje Grabar-Kitarović pozivajući se na čast i moral. Sve to trasa je kojom Zoran Milanović otvara put svojoj kampanji za predsjednika države, a u kojoj će po svemu sudeći imati i potporu hrvatskih generala te nije nemoguće da se za njega založi i sami Gotovina, dok bi mu istodobno financijsku injekciju mogao ubrizgati prijatelj Ivan Čermak, s kojim se Milanović također veoma intenzivno druži i sastaje.

Posao za Milanovića, odraditi bi trebala i Dalija Orešković sa svojim Startom, a njena je pak uloga razbiti i raslojiti ljevicu što i nije odveć kompleksno jer kandidaturu za predsjednika najavljuju diskretno i Ivo Josipović, i Anka Mrak Taritaš, ali i Tonino Picula.
© 1991. – 2019. Fakultet elektrotehnike i računarstva, Sveučilište u Zagrebu. Sva prava pridržana.

69955cookie-check(FOTO) KAKAV ŠAMAR KOLINDI! Gotovina nije jedini! Milanović uz podršku generala ruši predsjednicu?
Izvor :

dnevno

Komentari

comments

Vidi još:  Tko to u SDP-u NE podržava Milanovića?