(FOTO) OLUJNO NEVRIJEME POHARALO ZAGREB! Pogledajte kaotične i jezive prizore, policija izdala važno upozorenje

Zagreb i okolica od jučer su doslovno – u kaosu! Zbog nevremena koje se nadvilo nad glavnim gradom i olujnog vjetra koji puše, u gradu je usporen promet, a službe za intervencije imaju pune ruke posla.
Naime, jak vjetar nosi i ruši sve pred sobom, pa su zbog njega brojna stabla porušena te se nalaze na prometnicama što uzrokuje zastoje, a osim stabala, po cestama lete i razni drugi predmeti. Javljeno je kako su do sada zagrebački vatrogasci imali 150 intervencija, a još ih je 50 na čekanju.


Zagrebačka policija poslala je žurno priopćenje svim građanima, u kojem apeliraju na građane da tijekom današnjeg dana budu izuzetno oprezni.
“Zbog jakog i olujnog vjetra koji će i tijekom današnjeg dana puhati na području grada Zagreba i zagrebačke županije, preporučuje se građanima da bez potrebe ne izlaze na otvoreno. Pogotovo se to odnosi na starije osobe i djecu. Preporučamo građanima da koriste javni prijevoz. Također pozivamo građane da ne odlaze u okolno gorje. U slučaju potrebe za pomoći nazovite na žurni broj 112.”, stoji u priopćenju.

Na oprez je pozvao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je danas s predstavnicima resornih interventnih službi održat će koordinaciju aktivnosti u Holding centru. Za dojave o poteškoćama uzrokovanih vremenskim neprilikama, koje se odnose na komunalnu i prometnu infrastrukturu, otvorena je besplatna linija 0800 818 919.Gradonačelnik poziva sugrađane na oprez, istučući kako su sve gradske službe u funkciji građana i kontinuirano na terenu te unaprijed zahvaljuje na razumijevanju. Stanje u prometu dostupno je na internetskoj stranici sada.zgh.hr
Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije koje dočaravaju stvarno stanje velikih šteta i razmjera nevremena.


Izvor :

dnevno

Komentari

comments

Vidi još:  AKO VAM STABLO PADNE NA AUTO, A NEMATE KASKO: Evo kako do odštete