FOTO Plenković žica pare od HDZ-ovaca, sandučići puni uplatnica

HDZ-u je, čini se, potreban novac, barem ako je suditi po molećivom pismu koje je poslano članovima najveće hrvatske stranke.

Naime, u poštanskim sandučićima članova HDZ-a pojavila su se pisma koja je potpisao sam premijer i predsjednik stranke Andrej Plenković, a u kojima moli za donacije za predstojeće lokalne izbore. Uz pismo je, naravno, priložena i uplatnica.

Grebanje za novcem

U pismu Plenković kaže kako je, zahvaljujući angažmanu svojih članova, HDZ ostvario najbolji rezultat još od 2007., a u mnogim gradovima “dosegli razinu povijesne potpore iz vremena našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana”.

Naglasio je da mu je čast kao predsjedniku HDZ-a, biti i predsjednik hrvatske vlade. Tako se, piše premijer, “osiguravaju podudarnost politika vlade i HDZ-a”.Može i putem interneta

Plenković se zatim, u nastavku svog pisma, hvali kako su “značajnim poslovanjem konsolidirali stranačke financije”, ali zato već u sljedećoj rečenici, moli članove da daju novac HDZ-ovoj kampanji.

“Uoči kampanje za lokalne izbore ljubazno Vas molimo da, ukoliko ste u mogućnosti, Vašim doprinosom osigurate što kvalitetnije predstavljanje naših programa na lokalnim i županijskim razinama”, piše premijer i šef HDZ-a.

Nakon toga, da olakša članovima HDZ-a, napominje da uz pismo dostavlja i “predložak za plaćanje”, odnosno uplatnicu. Tom uplatnicom, napominje premijer, članovi HDZ-a mogu “pridonijeti neovisnosti svoje stranke”.

Da im još više olakša, omogućeno im je, osim plaćanja uplatom u banci, i plaćanje putem internet bankarstva.

Vidi još:  Plenković se odrekao Brkića: Rečenica kojom ga je pokopao?

Izvor :

Index.hr

Komentari

comments