FOTO Plenkoviću se novine dive: “Narasla mu muda i dobili smo lidera” Muda labudova :)

SNISHODLJIVOŠĆU kakvom su tretirali Ivu Sanadera i Ivicu Todorića, novine danas slave Andreja Plenkovića. Kako bi zataškao muljaže oko Agrokora i zaštitio ministra financija koji je bio itekako uključen u priču, potjerao je Mostove ministre iz vlade.

 

Nije teško zaključiti da mu je Agrokor, zbog kojeg je donesen i poseban zakon, važniji od saborske većine i zapitati se čime ga sve drže u šaci?

Novine slave odlučnog premijera koji štiti muljaže oko Agrokora

Umjesto toga, novine slave odlučnog premijera, ignorirajući činjenicu da je anemični premijer strast pokazao štiteći kolegu koji je muljao oko Agrokora. I koji nema kredibiliteta više biti u vladi, na što je Index učestalo upozoravao.

Plenkovićev potez izaziva oduševljenje urednika koji umjesto hrabrosti cijene poslušnost, a umjesto istine zataškavanje.

Ovakav tretman je, osim zbog svoje premijerske pozicije, zaslužio vjerojatno i zbog činjenice da je za medije, barem dok je izvanredna uprava tamo, Plenković zapravo novi Todorić. Vladin povjerenik sada upravlja kompanijom, pa tako i poslovima oglašavanja te sastavlja plan restrukturiranja prema kojemu će se znati kako će se naplatiti medijski dobavljači kojima je Agrokor bio jedan od ključnih kupaca oglasa.

“Plenković demonstrirao državništvo”, “Zašto je dobro da premijer ne odustaje od Marića”, “Ovo je poruka HDZ-u”, pišu komentatori Jutarnjeg lista, kao da se natječu tko će napisati pohvalniji tekst o premijeru.

Za urednike 24sata mačistička mjera za hrabrost mjeri se u “mudima” i ugledali su ih na premijeru koji brani ministra koji je prodavao obveznice na temelju lažnih financijskih izvještaja. I koji je, ako je vjerovati Nikoli Grmoji, sprečavao porezni nadzor Agrokora. Na naslovnici su objavili kako je: “Plenki našao muda.”

Komentator Večernjeg lista slavi rastjerivanje neposlušnih. “Nakon Zlatnog rata, Plenković opet pokazao hrabrost i zavladao HDZ-om”. U žestokoj konkurenciji, najviše divljenja prema premijeru pokazala je Slobodna Dalmacija, ushićena što je država konačno dobila lidera koji je potjerao neposlušne. “Danas smo dobili lidera. Plenković je potjerao tri neposlušna ministra”.


Vidi još:  Plenković ulazi u avanturu života: Evo tko ga podupire

Izvor :

index

Komentari

comments