(FOTO/VIDEO) LETEĆE NEMANI: Pojavili se komarci tri puta veći od normalnog!

Čudovišna komaraca tri puta veća od normalnog, koja mogu žalcem probiti jedan do dva slojeva odjeće pojavila, su se u Sjevernoj Karolini.

Stanovnici Sjeverne Karoline tek se oporavljaju nakon uragana Florence, ali sada se moraju nositi s drugim problemom, ogromnim komarcima tri puta veličine tipičnih.

Komarci vrste  dolaze nakon uragana Florence zahvaljujući poplavama koje je uragan doveo što je uzrokovalo aktivaciju hiberniranih jaja u vodama što je uzrokovalo nagli porast populacije, tvrde stručnjaci.

Usporedba psorophora ciliata desno i običnog tigrastog komarca lijevo.

Foto: Marisol Amador/UF/IFAS

Jedan stanovnik je na Facebooku objavio snimku iz auta, uhvaćen u roju divovskih komaraca.


Stanovnik, Cassie Vadovsky, snimila je nevjerojatan roj tih letećih nemani. Njezina je kćer pitala zašto je snimala ose, na koje je odgovorila da nisu ose, nego komarci, što ukazuje na njihovu velićinu.

Populacija komaraca umirale su u regiji sve dok uragan nije doveo poplave, što je sada dovelo do povratka tvrtki za kontrolu štetočina. Guverner ulaže 4 milijuna dolara za aktivaciju tvrtki za kontrolu štetočina kako bi se pomoglo u borbi protiv invazije.

Stručnjaci su rekli da bi populaciju kukaca trebala ubiti zima jer donosi hladnu atmosferu u regiju. U međuvremenu, savjetuju stanovnike da nose doge rukave, koriste sprej za protiv komaraca i da prazne bilo kakve izvore vode stajačice iz kanti vaza guma i slično.

63051cookie-check(FOTO/VIDEO) LETEĆE NEMANI: Pojavili se komarci tri puta veći od normalnog!
Izvor :

dnevno

Komentari

comments

Vidi još:  ZNAKOVI KOJI UKAZUJU DA SE BLIŽI KRAJ; Smrt baš nikad ne dolazi bez najave