FRANCUSKA IZRUČILA BiH VIŠEGRADSKOG KRVNIKA: Bosanski Srbin je 1992. žive spalio najmanje 57 osoba, bilo je i djece

Šušnjar (63) je ranije otkriven i uhićen u Francuskoj temeljem potrage koju je za njim provelo Tužiteljstvo BiH a nakon okončanog ekstradicijskog postupka komercijalnim letom je u nedjelju prevezen u Sarajevo i tamo predan lokalnoj policiji

Francuska je u nedjelju izručila Bosni i Hercegovini bivšeg pripadnika vojske bosnskih Srba Radomira Šušnjara osumnjičenog za jedan od najbrutalnijih ratnih zločina počinjenih u ratu u BiH u kojemu je živo spaljeno više od pedeset osoba bošnjačke nacionalnosti uključujući djecu, žene i starce.

Šušnjar (63) je ranije otkriven i uhićen u Francuskoj temeljem potrage koju je za njim provelo Tužiteljstvo BiH a nakon okončanog ekstradicijskog postupka komercijalnim letom je u nedjelju prevezen u Sarajevo i tamo predan lokalnoj policiji.

Šušnjar je pod istragom Tužiteljstva BiH zbog sumnje da je u lipnju 1992. u Višegradu kao pripadnik vojske bosanskih Srba sudjelovao u zatočenju veće skupine civila bošnjačke nacionalnosti. Sve zatočene osobe potom su natjerane da uđu u jednu kuću koja je zapaljena. U tom zločinu živo je spaljeno najmanje 57 zatočenih.

Za taj zločin ranije su pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY) osuđeni rođaci Milan i Sredoje Lukić na doživotnu odnosno na kaznu zatvora od 27 godina. Šušnjar kao jedan od počinitelja je nakon rata pobjegao iz BiH i skrivao se u Francuskoj gdje je lociran nakon dugogodišnje potrage.

Izvor :

net.hr

Komentari

comments

Vidi još:  Pismo Bosanki iz Sirije: Primite nas nazad zbog naše nedužne djece