GENERAL SEKULIĆ: MILOŠEVIĆ JE PREDAO RS KRAJINU UZ POMOĆ KARADŽIĆA, ARKANA I STANIŠIĆA!

BEOGRAD – “Jovica Stanišić, bivši načelnik resora državne sigurnosti Srbije, bio je izravno nadređeni Željku Ražnatoviću Arkanu i njegovim” Tigrovima “koji su operirali na prostoru Hrvatske, a RS Krajinu je izdao državni vrh na čelu sa Slobodanom Miloševićem”, tvrdi general Milisav Sekulić , član Glavnog stožera Srpske vojske Krajine.

General Sekulić, koji je svjedok problematičnih odnosa između Vojske RSK i Generalštaba Vojske Jugoslavije, opisuje kako je pao Knin i tko je s kim surađivao u ratu na prostorima Hrvatske i BiH.

“Na ratištu, unatoč velikoj fami, bila je samo jedna četa Arkanovih momaka. Ponašali su se paravojno i arogantno. On je nastupao s pokrićem iz Beograda, jer mu je šef bio Jovica Stanišić, šef tajne policije u Srbiji. Međusobno su se na zapadnom dijelu fronta obračunavali I kriminalno ponašali.

Vrbovali su najbolje časnike Srpska vojske Krajine, a kada su otišli odnijeli su ogromnu količinu oružja i opreme. Na njega nikada nismo mogli računati. To su mogli neki drugi “, kaže general Sekulić.

On objašnjava da je beogradski režim lansirao priču da je Krajina izgubljena jer Vojska srpski Krajine nije htjela da se bori, čekajući pomoć iz Srbije. Proglasili ih kukavicama, što je, kako tvrdi general, Veli laž.

sekulic

“Kapetan Dragan je imao legalnu jedinicu, najbolju u Krajini. Slabo hranjenu i obučenu vojsku popunjavao je dobrovoljcima i odlično radio na obuci. S druge strane, apetiti su rasli i učinjene su dvije sudbonosne pogreške. Prvo, odlukom u Beogradu riješeno je da se razbije Peti korpus Armije BiH, kako bi srpski vojske iz Bosne i Krajine ovladale zapadnom Bosnom.

Na čelo bi, u dogovoru s Miloševićem, došao Fikret Abdić. Za tako nešto nije bilo vojničke logike. Dok se to radilo izgubljen je Kupres, što je bio uzrok pada dravar, Glamoča, Ključa, Mrkonjić Grada i Jajca. Drugo, Tuđman i Karadžić su pomagali. Najbolji primjer je operacija “Bljesak”, svibnja 1995. godine u zapadnoj Slavoniji. Karadžić je izjavio da se neće miješati u odnose Hrvatske i RSK, čime je narod ostavio na cjedilu “, objašnjava general Sekulić.

General Sekulić tvrdi da je savjetnik Franje Tuđmana Hrvoje Šarinić, bio istovremeno suradnik Slobodana Miloševića u borbi protiv muslimana u Bosni i Hercegovini, ali da o tome šuti.

“Naređenje Milana Martića da se narod povlači, kada je počela” Oluja “kolovoza 1995. godine, izravno je utjecalo da se država tako brzo raspadne, a upute su dobivene iz Beograda. General Mrkšić je odbio reketira gradove u Hrvatskoj. Otkazao je poslušnost i Milanu Martiću, vrhovnom zapovjedniku, što je klasičan državni udar.

General Ratko Mladić je bio spreman pomoći narodu u Krajini, ali dva dana prije napada na RSK, Radovan Karadžić je preimenovao Glavni stožer VRS u Generalštab, pa je postao i vrhovni zapovjednik. Mladić je tako eliminiran “, evocira uspomene umirovljeni general Sekulić.

Pogledajte video:

Komentari

comments