Gospodin Tepeš, koji je, podsjećamo, dobio 774 glasa za Europski parlament, stvarno ide u Bruxelles

U Bruxelles ide i Ivica Tolić, upravo je potvrdio Sabor.

Nakon što su u srijedu Andrej Plenković i Davor Ivo Stier podnijeli ostavke na mjesto zastupnika u Europskom parlamentu, poznato je i tko će ih na tim pozicijama zamijeniti.

To su Ivica Tolić i Ivan Tepeš, što je potvrđeno iz Sabora, a dokument je objavljen na facebook stranici emisije HRT-a Hrvatska uživo.

Dobio najmanje glasova

Tolić i Tepeš bili su sljedeći na listi HDZ-a za izbore zastupnika za Europski parlament na izborima održanim 2014., pa automatizmom, ostavkama Plenkovića i Stiera, oni postaju zastupnici.

Tepeš je na tim izborima osvojio najmanje glasova s cijele liste, tek 774, no to nije zapreka da uđe u Europski parlament obzirom na poziciju na listi. Tolić je na istim izborima osvojio 28.162 glasa.

Iako je europarlamentarka i nekadašnja Tepeševa stranačka kolegica Ruža Tomašić rekla kako je u trenutku sklapanja koalicije HDZ-a i HSP AS-a za euroizbore 2014. sklopljen ugovor prema kojemu Tepeš ulazi u Europski parlament jedino u slučaju ako ona ode, odnosno da osobu koja napusti Europski parlament može mijenjati osoba koja dolazi iz iste stranke, to očito nije bilo relevantno pa je Tepeš ipak postao europarlamentarac.

Podnio ostavku na čelo HSP AS-a zbog izbornog fijaska

Sam Tepeš još u utorak je govorio da ne zna ništa o svom eventualnom angažmanu u Bruxellesu. “Ne znam ja ništa umjesto koga bih išao onamo, o tome još nisam razgovarao ni s kim. Mediji me zovu s vremena na vrijeme, ali ja ne znam i to sve ovisi o tome kakva će biti kadrovska križaljka Vlade, jednostavno ne mogu vam reći”, kazao je Tepeš tada za N1.

Tepeš je nedavno dao ostavku na mjesto predsjednika HSP AS-a nakon izbornog potopa svoje stranke. On sam je bio nositelj liste u desetoj izbornoj jedinici, osvojio je tek 201 preferencijalni glas, a cijela lista 786 glasova, odnosno 0,35 posto.

Izvor :

telegram

Komentari

comments