Građanska inicijativa Narod odlučuje: ‘Ministar napada građane kao da živimo u vrijeme UDBE’

Građanska Inicijativa Narod odlučuje  reagirala je na riječi pomoćnika ministra uprave Lovre Kuščevića Mladen Nakić koji je optužio inicijativu Narod odlučuje da su za njihov referendum o izbornom sustavu potpise davale i bebe i mrtvi.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Građanska inicijativa Narod odlučuje je prikupila u samo dva tjedna više od 405 tisuća potpisa – 31 tisuću potpisa više nego što je potrebno za raspisivanje referenduma.

Naravno, sve je moguće, pa i da su prijatelji ministra Kuščevića ili premijera Plenkovića davali potpise u ime pokojnih ili male djece, ali ne misli nas valjda Plenković uvjeriti da 30 000 potpisa, koliko imamo više od potrebnog broja, čine potpisi pokojnih, djece i onih koji ne znaju svoj OIB?

Ovakvi napadi i blaćenje građanske inicijative dodatno povećavaju zabrinutost zbog nedopuštanja promatrača jer je očito da ova Vlada, suprotno svim demokratskim standardima, želi na svaki način spriječiti da se hrvatski građani izjasne na referendumu o promjeni izbornog sustava.

Zloupotreba političke moći od strane Plenkovićevog ministra Kuščevića za napade na građane, kao da živimo u totalitarno vrijeme UDBE, samo dokazuje koliko je promjena izbornog sustava u Hrvatskoj nužna”, navodi se u priopćenju.

Izvor :

dnevno

Komentari

comments

Vidi još:  Ovo je strašan udarac: Hoće li Kuščević preživjeti?