HDZ ‘BRINE’ ZA HRVATE U Hrvatskoj rastu školarine, Vlada šalje 26 milijuna kn za obrazovanje u BiH Sve za glasove.

Sveučilište u Zagrebu pripremilo je odluku čije bi usvajanje značilo porast participacija školarina za redovne studente čiji trošak studiranja ne pokriva država. U odluci koja je prošlog tjedna većinom glasova prihvaćena na Odboru za proračun, povećani su iznosi maksimalne participacije školarina, javlja Jutarnji list.

U novoj odluci koja čeka potvrdu Senata, visina maksimalne participacije podignuta je na 8400 kuna za društveno i humanističko područje, 9600 za interdisciplinarno, odnosno 10.200 kuna za umjetničko, biomedicinsko, biotehničko, prirodno i tehničko područje.

Istovremeno, Vlada je objavila kako će više novaca slati u BiH.

“Za projekte i programe od interesa za Hrvate u BiH ove će godine iz državnog proračuna biti izdvojeno 25,8 milijuna kuna, što je 1,8 milijuna više nego lani, najavljeno je na sjednici vlade koja je osnovala Povjerenstvo za koordinaciju i financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH u 2019.

‘Briga’ o Hrvatima

“Briga o Hrvatima u BiH kao jednakopravnom i konstitutivnom narodu, odgovorna politika prema BiH kao susjednoj, prijateljskoj i suverenoj državi ogleda se i kroz potporu programima i projektima od interesa za hrvatski narod”, istaknuo je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas.

U tu je svrhu, naglasio je, u proračunu za ovu godinu izdvojeno 25,8 milijuna kuna što je povećanje od 7,5 posto, odnosno 1,8 milijuna kuna više u odnosu na prošlu godinu.

Izvor :

paraf

Komentari

comments

Vidi još:  Upoznajte čovjeka kojeg je premijer stavio na listu za EU izbore. U ovom videu nadahnuto viče kako je HDZ pokrao Hrvatsku