HDZ debelo zaostaje za SDP-om, Most zaustavio negativni trend

IZ REZULTATA redovitog mjesečnog istraživanja agencije Promocije plus o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop vidljive su zanimljive promjene na političkoj sceni.

Istraživanje je provedeno između 1. i 3. lipnja, a da su izbori održani početkom ovog mjeseca SDP bi bio relativni pobjednik izbora. Anketa predviđa cijelu Hrvatsku kao jednu izbornu jedinicu, a izlaznost procjenjuje između 52 i 58 posto, a SDP bi dobio 30,5% glasova. Zanimljivo, ista je stranka lani u isto vrijeme imala potporu od tek 24%.

HDZ značajno zaostaje i uživa podršku od 26,3%, što je znatno manje od 30,2% koliko je ova stranka uživala lani u lipnju.

Na trećem mjestu je Živi zid koji uživa potporu od 7,4%, a Most je četvrti s podrškom od 6,4%. Most je u lipnju zaustavio višemjesečni pad i smanjio razliku za trećeplasiranim Živim zidom.

Sasvim je sigurno da su događaji posljednjih tjedana znatno naštetili HDZ-u. S druge strane, odlučan stav koji je Most zauzeo na brojne HDZ-ove afere i po pitanju Tomislava Karamarka vjerojatno su pomogli da se negativni trend ove stranke zaustavi.

Izvor :

Index.hr

Komentari

comments

Vidi još:  Tko pakuje Brkiću? Odgovor na najvruće političko pitanje u zemlji