HDZ Hrvatske i HDZ BiH me ucjenjuju i prijete

HDZ Hrvatske i HDZ BiH već neko vrijeme na mene i članove moje obitelji konstantno vrše paraobavještajne pritiske i ja o tome više neću i ne želim da šutim, izjavio je za Vijesti.ba istraživački novinar Domagoj Margetić.

– Oni mi bukvalno iz svoje mreže šalju ljude za koje uopće ni ne znam ko su – jesu li državna služba, jesu li partijska paraslužba. Ti ljudi dolaze i obilaze moju familiju u civilu i iznose joj gnusne laži o tome da sam ja neki kriminalac – kazao je Margetić.

Među brojnim ucjenama kojima je podvrgnut, ističe, preovladavaju one egzistencijalne prirode, ali i one radnim mjestima, kreditima – samo zato da bi ga se odrekli članovi obitelji.

– Život mi se pretvorio u kaos. Rade mi monstruozne stvari. Odlučio sam da više ne mogu šutjeti. Uništili su mi život, a uništavaju me i svakodnevno. Zašto? Zato što radim svoj posao najbolje što znam i jer nisam uzeo pare da šutim pa me treba uništiti – požalio nam se Margetić.

Kao primjer naveo je da su sestri njegove supruge HDZ-ovi Hrvatske i BiH obećali da će je nagraditi radnim mjestom u Ministarstvu obrane BiH, na čijem je čelu Marina Pendeš, ukoliko bude izazivala kaos sa njim i njegovom suprugom.

– I onda ta ista šogorica sa roditeljima kopira te laži o meni i svako jutro ih servira mojoj supruzi, u stilu – “evo vidiš, to je on, vidi šta kažu o njemu” – rekao je Margetić.

Među lažima koje mu HDZ-ovi montiraju, ističe, su i one da je bio osuđivan za gospodarski kriminal, da je nečiji tajni agent, da je lopov, vlasnik nekakvih ribnjaka…

– Postoje čak i presude u Hrvatskoj da su to klevete, a i sve sam to dokazao na sudu da je laž – ustvrdio je Margetić.

Naglašava kako su prije četiri godine pokušali da ga ubiju, dok je u maju ove godine u Hrvatskoj međunarodna misija za slobodu medija u svom izvještaju o slobodi medija njegovo ime apostrofirala kao jedno od najozbiljnijih slučajeva kršenja novinarskih sloboda.

– Mislim da moje ime preovladava u službenoj bazi podataka Hrvatskog novinarskog društva o napadima na novinare – dodao je Margetić.

Na kraju je poručio kako će zatražiti azil u jednoj od država izvan Evropske unije, te se zaputio u Ambasadu Norveške u Sarajevu.

D.K.

(Vijesti.ba)

Izvor :

Vijesti.ba

Komentari

comments