HDZ-ov slavonski župan: “Za iseljavanje su krivi mediji, nema bolje zemlje od Hrvatske”

 

Bob Rock · 

Works at Self-Employed
Ovo je bespredmetno komentirati, ali mi vrijeđa zdrav razum.
Čovjek je završio osnovnu školu kod Tita,
a srednju, bogami ne znam gdje i kada i koju.
Dožupan mu svira tamburicu na uvce, a ne znam da li ima srednju školu.
I sada ti budi pametan.
Za njega i slične njemu, ovakova je situacija u HR super.
Ako sam pogriješio u svezi a glede školovanja, volio bih da to javno demantiraju.
Ali za par godina, oba će imati završene fakultete.

HDZ je stranka koja je notorna po broju afera. Svote ukradenog novca pod zastavom Hrvatske demokratske zajednice broje se u stotinama milijuna kuna, a opet, sve češće čujemo upravo članove HDZ-a kako bahato poručuju ljudima da odu iz Hrvatske ako im se tu ne sviđa. Ili, u slučaju da netko zbilja odluči otići, okome se na njih, govoreći im kako je Hrvatska najbolja zemlja.

Od Plenkovića, Kolinde ili Brkića pa sve do lokalnih savjetnika na Facebooku, čini se kako članovi HDZ-a daju sve od sebe da otjeraju ljude iz zemlje.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić (HDZ) izjavio je danas da je u posljednje dvije godine u toj županiji 5209 osoba odjavilo prebivalište, a 8500 ih je privremeno promijenilo boravište, te kako za zaustavljanje procesa iseljavanja, uz oporavak gospodarstva, treba mijenjati percepciju o Hrvatskoj kao zemlji u kojoj je sve loše.

Odgovarajući na vijećnička pitanja o problemu iseljavanja na sjednici Županijske skupštine, Anušić je rekao kako je glavni razlog iseljavanja gubitak nade u život na ovim prostorima jer se, uz godine nerada, ljudima koji žele ostati ovdje preko medija godinama šalje pogrešna poruka kako u Hrvatskoj ništa ne valja i da je stanje katastrofalno.

Ocijenio je kako se percepcija o Hrvatskoj i njezinoj budućnosti mora početi mijenjati pozitivnim primjerima, radom na projektima koji će ljudima dati nadu da će se ovdje nešto dogoditi za nekoliko godina i da će ovdje imati budućnost.

Osječko-baranjski župan smatra da ljudi moraju početi vjerovati u politiku, policiju i pravosuđe, u sve ono što državu čini državom, u čemu veliku ulogu imaju mediji u kojima, kako je ocijenio, “stalno dobivamo primjere kako je u inozemstvu sve super, a ovde ništa ne valja”.

“Nema bolje i sigurnije zemlje od Hrvatske, posebno ako ste Hrvat”

“Nema bolje i sigurnije zemlje od Hrvatske, posebno ako ste Hrvat. Svagdje gdje odemo uvijek ćemo biti stranci, radit ćemo više nego ovdje, gdje još imamo besplatno školstvo, zdravstvo i slobodu govora, koja je nemjerljiva u odnosu na druge zemlje. Treba prestati kukati i početi mijenjati sustav u kojem živimo”, poručio je župan.

Odgovarajući na pitanja o provedbi Projekta Slavonija, Anušić je podsjetio da je do 22. rujna u sklopu toga projekta ugovoreno 2,3 milijarde kuna nepovratnog novca iz EU fondova, a samo za tu županiju više od 812 milijuna kuna.

Vidi još:  HRVATSKA POSTAJE OBEĆANA ZEMLJA ZA RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE: ‘Imam dvostruko veću plaću, ali novac nije jedini razlog’

Izvor :

index

Komentari

comments