Horda imigranata kontrolirana od strane Ujedinjenih naroda preplavila meksičku granicu

Vojska migranata razbila je meksičku graničnu ogradu i nastavlja put prem Sjedinjenim državama

Zapanjujuće snimke iz Meksika u petak pokazale su neumoljivu gomilu migranata koja je srušila graničnu ogradu koja razdvaja zemlju od Gvatemale.

Nevjerojatan videozapis uhvatio je tisuće uglavnom honduraskih migranata kako prolaze kroz graničnu ogradu i guraju vojna vozila koja su spriječila ilegalni ulazak.

“Željeli bismo raditi!” – vikali su migranti, dok drugi vikali: “Mi nismo krijumčari, mi smo useljenici!”

„Ako nam migracija i Federalna policija ne dopuštaju pristup, mi ćemo učiniti nemoguće da bi prešli preko Meksika” – navodi NBC News riječi jednog imigranta.

Predsjednik Trump je prozvao u četvrtak imigrantsku karavanu u svojoj objavi na Twitteru, s jednim tweetom koji sadrži video koji pokazuje kako se imigrantima daje novac kako bi nastavili putovanje u SAD.

Slična situacija kakva je viđena u Europi.

Trump je također upozorio u četvrtak kako će pozvati američku vojsku da intervenira ukoliko Meksiko dopusti da karavana krene u SAD.

“Moram, u najjačem smislu rječi, zatražiti od Meksika da zaustavi ovaj napad – i ako to ne učini, mobilizirat ću američku vojsku i ZATVORITI NAŠU JUŽNU GRANICU!” – izjavio je Trump.

Na sastanku s meksičkim zastupnicima u petak u Mexico Cityju čelnik CIA-e Mike Pompeo je izrazio zabrinutost oko imigrantskog karavana, prozivajući ga “trenutkom krize”.
“Brzo dolazimo do točke koja izgleda kao trenutak krize” – izjavio je Pompeo. “Snimite brojnost migranata. Ministar vanjskih poslova Videgaray i ja smo govorili zaustavljanje tog protoka prije nego što dosegne američku granicu.”

Prošli tjeda je sudsko vijeće izvijestilo kako je predsjednik Gvatemale najavio u najvećem nacionalnom listu da je 100 terorista iz ISIS-a uhvaćeno među imigrantima koji ulaze u njegovu zemlju iz Hondurasa.

Islamski teroristi deportirani su u svoje zemlje podrijetla, navodi predsjednik Gvatemale Jimmy Morales.Protivnici Donalda Trumpa u Americi i vlada u sjeni, će poduzeti sve da ova imigrantska karavana dođe i prijeđe meksičko-američku granicu.

Komentari

comments