HRT u udarnom terminu promovira teoriju zavjere o Bilderberg Grupi

HRT će večeras u udarnom terminu emitirati dokumentarac o teoretičaru zavjere Danielu Estulinu.

Kako su najavili, večeras u 20.05, odmah iza središnjeg Dnevnika, na HRT 1 moći će se pogledati dokumentarac “Bilderberg, The Movie”. Film je snimljen ove godine, a režirao ga je Joan Cutrina.

Daniel Estulin poznati je teoretičar zavjera, opsjednut Bilderbergom. Autor je nekoliko knjiga o Bilderberg Grupi, kao što su “Istinita priča o Bilderberg Grupi”, “Gospodari sjena: Kako vlade i njihove špijunske agencije rade s dilerima i teroristima zbog zajedničke koristi i profita”, “Dekonstruiranje Wikileaksa”, “Urota Hobotnice” i slično. Izdao je i DVD pod nazivom “Vlada iz sjene: Kako svjetske elite planiraju uništiti demokraciju i vašu slobodu”.

Smatra kako je glavni cilj Bilderberg Grupe “stvaranje svjetske vlade kojoj će vladati elitna grupa ljudi čiji je glavni cilj kontrola prirodnih resursa”. Svoj stav često promovira na seminarima diljem svijeta.

Što je Bilderberg Grupa?

Bilderberg Grupa je privatna konferencija koja se održava na godišnjoj razini, a na kojoj sudjeluje između 120 do 150 ljudi, redom članovi političke elite, stručnjaci na polju industrije i financija, vlasnici medija i sl.

Grupa postoji još od 1954., a ime je dobila po nizozemskom hotelu u kojem je osnovana. Članovima je dopušteno javno govoriti o sastancima i koristiti informacije koje su tamo saznali, međutim ne smiju iznositi imena ostalih sudionika i govornika.

Idealan mamac za teoretičare zavjera

Zbog stroge privatnosti naravno da je ova skupina bila idealan mamac za teoretičare zavjera, pa tako i za Estulina. Zanimljivo je kako je Estulina citirao i pokojni Fidel Castro, rekavši kako njegova knjiga opisuje “zlokobne skupine i Bilderbergove lobiste koji manipuliraju javnošću kako bi instalirali svjetsku vladu koja ne poznaje granice”.

Doduše, Castro je u svojim govorima znao satima kritizirati svjetske vlade i veličati komunizam kao ultimativni državni poredak.

Podržao dilera oružjem i zlostavljača djece

Estulin je javno izražavao podršku Viktoru Boutu, ruskom osuđenom dileru oružjem. Tvrdio je kako je Bout žrtva urote.

Podržao je i Carlosa Cruza, bivšeg portugalskog TV voditelja uhapšenog zbog zlostavljanja djece. I za njega je tvrdio da je žrtva urote.

Na Estulinovu knjigu “The Bilderberg Group” koja obrađuje istu temu kao film koji će HRT emitirati u prime timeu, osvrnuo se i novinar Seattle Timesa Bruce Ramsey.

Sulude tvrdnje i klevete

Analizirajući Estulinovu knjigu, Ramsey u nekoliko navrata naglašava kako se Estulin stalno oslanja na upitne izvore, ne koristeći činjenice. Primjerice, na samom početku svoje knjige Estulin opisuje kako je zamalo pao u okno dizala. To je protumačio kao Bilderbergov pokušaj ubojstva. Ramsey piše kako Estulin iznosi sulude tvrdnje, kao što su one da članovi Bilderberga žele uspostaviti kontrolu uma i uništiti nacionalne identitete.

Estulin, između ostalog, u svojoj knjizi piše kako je jedan od članova Bilderberg grupe navodno bio nacistički špijun.

“Nijedan odgovorni autor neće napisati da je neka osoba ‘navodno’ bila nacistički špijun. Nazivati nekoga ‘navodnim’ nacističkim špijunom smatra se klevetom u američkom zakonu. Ne smatra se klevetom jedino u slučaju da se radi o istini ili ako je dotična osoba mrtva”, objašnjava Ramsey.

“Holokaust – laž od trilijun dolara


Estulin citira i Gyeorgosa C. Hatonna, ne navodeći uopće tko je Hatonn. Ako upišete u Google tražilicu Hatonnovo ime, saznat ćete da je Hatton autor knjiga kao što su “Holokaust – laž od trilijun dolara: Laži o ‘logorima smrti’ i namjerne laži o ‘brojevima'” i “Koprene Sedmog pečata: Babilonska Antikrist kurva!”.

Ostatak Ramseyeva osvrta na Estulinov rad možete pročitati ovdje.

Nije mu prvi put na HRT-u

Estulinu ovo nije prvi put na HRT-u. Naime, već je gostovao u emisiji Na rubu znanosti.

Prisilno plaćena televizija

Poslali smo upit HRT-u. Zanimalo nas je znaju li što će emitirati u udarnom terminu.

Prije nego prenesemo njihov odgovor, podsjetimo da je HRT javna televizija koja se plaća prisilno, kroz proračun i visoku pretplatu.

Odgovor HRT-a

“Zahvaljujemo na Vašemu upitu i zanimanju za Hrvatsku radioteleviziju.

Obavješćujemo Vas da je Hrvatska radiotelevizija odlučila prikazati dokumentarni film Mijenjamo svijet: Bilderberg u terminu srijedom navečer pod naslovom Mijenjamo svijet, u okviru kojega su se dosad prikazivali portreti vodećih svjetskih državnika poput Angele Merkel, Vladimira Putina, Donalda Trumpa itd., a odsada počinjemo emitirati dokumentarce o suvremenim trendovima, aktulanim svjetskim pitanjima i slično”, piše u odgovoru HRT-a.

Piše: Denis Mahmutović

Izvor :

index

Komentari

comments