Hrvatski hakeri razvalili site poznate sigurnosne tvrtke i sprdali se s Oreškovićem

HRVATSKI hakeri napali su stranicu tvrtke Acunetix koja proizvodi neke od najpoznatijih aplikacija za sigurnost web stranica.

Nakon hakerskog napada na stranici se pojavila snimka prvog obraćanja Tihomira Oreškovića hrvatskim građanima nakon što je dobio mandat za sastavljanje Vlade. “Ovde smo svi mi da služimo hrvatskom građevinama i da jedi nam je seo je da da zajedno radimo takodai sutra bojat nego danas. Hvala”, citirali su hakeri Oreškovića iznad snimke, a ispod su ostavili vlastitu poruku: “Jadan onaj koji ostao u cirkusu od države”.

“Što reći, osim – dešava se i najboljima. Iako, čini se prilično naivan propust za tako ozbiljnu sigurnosnu kompaniju. Izgleda da vlastitim programom ne testiraju svoj site, možda i zato što je već odavno prestala biti sramota doživjeti sigurnosnu havariju – čak i firmama specijaliziranim za područje informatičke sigurnosti”, rekao je za Index Lucijan Carić, hrvatski stručnjak za informatičku sigurnost.

“Osobno, nekako mi je žao gledati da naši dečki, ako su zaista talentirani, uzalud troše svoje znanje i vrijeme. Ne samo da rade badava, nego pored toga mogu još imati i probleme sa zakonom. U isto vrijeme mi na tom području, za dobro plaćene pozicije u našem poduzeću, imamo ozbiljnih problema pronaći sposobne stručnjake”, dodao je Carić.

Portal Exploitgate prenio je vijest o napadu i prema poruci hakera zaključio da je gospodarska situacija u Hrvatskoj zaista loša. Oreškovićevu izjavu nisu uspjeli dešifrirati pa su zaključili da je riječ o lošem hrvatskom jeziku koji se ne da prevesti.

https://twitter.com/RojanRijal/status/739213230879297536?ref_src=twsrc%5Etfw

 

Vidi još:  HAKERI ZAPRIJETILI: Objaviti će mo pravu istinu o 11. rujnu!

Izvor :

Index.hr

Komentari

comments