HRVATSKU ŠOKIRALA SMRT MIGRANTA: Otkriven uzrok strave u šumi kod Ogulina?

U nedjelju je policijska uprava karlovačka kratko priopćila da je nakon dojave građanina u 8:10 sati,  u šumskom predjelu na području Drežnice kod Ogulina, zatekla grupu migranata među kojima je bilo dvoje mrtvih.

Za ponedjeljak je policija najavila službene podatke o detaljima okolnosti smrti dvije osobe koje su bile sa skupinom migranata. Jutarnji je pokušao doći do okolnosti smrti prije službenih podataka, i to krou razgovor s mještanima zaseoka Tomići u blizini mjesta na kojem se dogodila tragedija.

Mještani kažu da je skupina migranata u njihov zaselak došla u subotu u poslijepodnevnim satima. U prodavaonici su kupili veću količinu različitih potrepština te se navečer uputili prema zabačenoj lokaciji nekoliko kilometara od Tomića na kojoj su namjeravali prenoćiti i otamo nastaviti dalje. Navodno im je cilj bio doći do Trsta, piše Jutarnji.

Do velikog odrona kamenja došlo je tijekom noći te su se navodno na dvojicu iz skupine strovalile  dvije gromade. Jedan je migrant na mjestu preminuo, a drugi je bio teško ozlijeđen. Nekoliko se migranata zaputilo natrag prema Tomićima gdje su mještane zatražili pomoć. U međuvremenu je i teško ozlijeđeni migrant podlegao ozljedama. Navodno su oba preminula 24-godišnjaci iz Sirije.

U ponedjeljak ujutro nove službene informacije bit će poznate zbog složenosti očevida. Na kratkoj konferenciji za novinare službenica za odnose s javnošću PU karlovačke Senka Staroveški  ponovila je da je u nedjelju u 8:10 sati policija dobila dojavu od građanina na osnovi koje je u zaseoku Tomići na području Drežnice u šumi pronađena grupa od 12 migranata. Policija je među migrantima našla dvoje mrtvih.

Staroveški nije mogla izvijestiti ni o državljanstvu zatečenih migranata, jesu li to samo muškarci ili su s njima i žene i djeca, a rekla je tek da će se, zbog složenosti očevida, prve informacije za javnost moći dobiti tek u ponedjeljak ujutro. Isto tako, nije mogla odgovoriti je li u očevid, uz policiju, uključeno i državno odvjetništvo.

Vidi još:  ‘Vlada skriva informacije o gradnji migrantskog prihvatilišta kod Petrinje’

Kazala je samo da će se državno odvjetništvo uključiti u očevid ako se utvrdi nasilna smrt dvoje migranata,

Izvor :

dnevno

Komentari

comments