HSS ODLUČIO: ‘Vlada Andreja Plankovića dobit će naše potpise’

Zaokret je to u stranci pod vodstvom Kreše Beljaka nakon prvotnog prelaska na stranu Narodne koalicije.

U utorak poslijepodne održano je predsjedništvo HSS-a na kojem je donesena odluka da Hrvatska seljačka stranka (HSS), točnije njihovi zatupnici daju potpise vladi Andreja Plankovića te 100 dana mira uz napomenu da HSS za ‘sebe neće tražiti ništa, te da će ostati u oporbi’. Detaljnije informacije s održane sjednice Predsjedništva HSS-a tek se očekuju.

Zaokret je to u stranci pod vodstvom Kreše Beljaka nakon prvotnog prelaska na stranu Narodne koalicije i izbornog gubitnika Zorana Milanovića.

Podsjetimo, netom prije održavanja sjednice predsjedništva HSS-a medijsku je konferenciju održala Marijana Petir i Darko Koren, HSS-ovci s Beljakove “crne liste” suspendiranih među ostalim zbog toga što “nisu sudjelovali u predizbornoj kampanji na strani Narodne koalicije”. Petir je na konferenciju održala jer na sjednicu Predsjedništva HSS-a ona i nekoliko drugih dužnosnika nisu pozvani iako su članovi.

“To je kršenje statuta od strane g. Beljaka. On provodi čistke, a o tome nas informira putem medija”, izjavila je na samom početku Marijana Petir koja je pritom istaknula da su pokrenuli postupak za isključenje Beljaka iz HSS-a.

“Pokrenuli smo postupak za isključenje Beljaka iz HSS-a, i pred nadležnim tijelima o vođenju HSS-a. Svjedočili smo nemilim događajima za vrijeme kampanje, govor ulice od strane g. Beljaka. Sramotio nas je, rušio dobar ugled HSS-a, zatajio je bitan dio prošlosti”, smatra Petir.

Izvor :

Dnevno.hr

Komentari

comments