Headline News

Igra ringe ringe raja u SDP-u

image_pdfimage_print

Igra ringe ringe raja u SDP-u

Sinoć, u sumorno i hladno veće, održana je sjednica Odbora MO Stenjevac.
Osim uobičajenih, onih redovitih članova, ovaj sastanak su svojim prisutstvom uveličali gosti i to:
Denis Hrestak, stalni junak manje-više svih loših zbivanja u SDP-u.
Alen Čičak – kandidat za predsjednika GO SDP Zagreb, o kojem ne znam puno, ali mi se čini da je pametan, za razliku od prvorečenoga.


Georgije Olujić, predsjednik ogranka Špansko sjever
Marko Kurešić, predsjednik ogranka Malešnica. Georgije i marko nisu učlanjeni u društvo ljubitelja lika i djela Denisa Hrestaka, dapače.
Tu je i Pero Marčić, vd predsjednika ogranka Matija Gubec, on ne kapi da je živ, a kamoli da bi se opredijelio. On je došao na sastanak po svoje mišljenje.
Pod suknjom predsjednice Danijele Pustahije Musulin, na toplom i sigurnom, sakrio se mladi junoša, tajnik FM GO Zagreba.
Te vrlo važne goste dočekali su i domaćini, ne znam da li su im ponudili rakijicu i slatko, ali svejedno tamo su bili:
Danijela Pustahija Musulin – precednica
Davor Stanković – tajnik
Mojmir Šoić – jedan od ridikuloznijih likova SDP-a, česti junak svih zajebancija oko SDP-a, zvan Šojka, ali i Blesimetar.
Nikša Vukas – Direktor SDP-a
Ivo Kovačević, iz zajebancije se priča da je rođak Žikice Jovanovića Španca, Španski borac, iz milošte nazvan, premda ima tek neku više od šezdeset.
Branislav Boltar – penzioner, naporan i tlaka tip.
Marijana Radotić – ne zamara se svojim stavom, nego osoba koja postupa po onoj ”Kud svi Turci..”
Milica Mandić, koju nazivaju glasačka mašina. Čim vidi da netko nešto digne ruku, evo i nje. Jer ne čuje o čemu se glasa.
Dakle, sjednica Odbora može početi.
Prisutna gerijatrija Stenjevca i karijeristi iz grada.
Odbor ima 13 članova, ali je čarobnom igrom predsjednice Danijele Pustahije pažljivim odabirom bilo pozvano samo sedam, dovoljno za kvorum. Jedini je zajeb da je igra posve slučajno srušena, jer je bilo osam glavica i osam pari ručica. Predviđenu većinu činili su Pustahija, Šojić, Vukas i Španac (ko zna što su mu obećali)
Prva točka je bila primanje i brisanje članova.
Predsjednica SDP a (ej ESDEPEA) obavještava da je u stranku upisala Bojana Bižića, bivšeg člana SDP-a, koji je iz stranke izašao, pa se željan političkog rada, upisao u HDZ, pa se sada opet vraća u SDP.
Iskrene čestitke ESDEPEJCIMA Stenjevca!
Nakon što je HDZ ovac prekršten u SDP ovca, prešlo se na točku izbori.
Danima su predsjednica i Šoić mozgali kako odrediti tko će biti u komisiji. Dva su kriterija
1. Da ne misli puno i
2. Da je poslušan.
Rafalno je pročitala anemične likove koji su članovi komisije, a koji su na kraju, prema vrlo inteligentnoj zamisli Šoića, odabrani takod da su u komisiju postavljeni oni koji imaj FB i lajkaju svaku objavu Denisa Hrestaka. U komisiji su oni koji su vragolastomDenisu dali najviše lakova.
Ziher je ziher.

Na sjednici je takvo ozračje da su se putnici Lufthansinog Boeinga 777 koji je letio iz Frankfurta preko Stenjevca za Katar, u čudu pitali tko su ti favorizirani Hrestak i Šoić?
Predsjednica dupelizački i u stilu Gordana Jandrokovića moli gospodina Hrestaka da on protumači izborna pravila.
Dilema je kod članova koji se pogledavaju značajno, da li ih ona ne zna, ili je shvatila kako se napreduje.
U pravilima je posve javno skriven biser demokratičnosti, svinjarija samo takva, koja počinje sa ” DA BI ČLAN ORGANIZACIJE OSTVARIO PRAVO SUDJELOVANJA NA KONVENCIJI I PRAVO GLASA NA IZBORIMA NE SMIJE IMATI DUGOVANJA PO OSNOVI ČLANARINE ZA RAZDOBLJE OD 6 MJESECI I DULJE. «
To je u redu.
Onda počinje svinjarija iz kuhinje velemajstora SDP ove kuhinje, (od koje se sve više ljudi truje, a oni kuhaju i dalje)
”GRADSKI, ODNOSNO OPĆINSKI ODBOR MOŽE SVOJOM ODLUKOM OMOGUĆITI SUDJELOVANJE NA KONVENCIJI I PRAVO GLASA NA IZBORIMA I ČLANOVIMA KOJI IMAJU DUGOVANJE PO OSNOVI ČLANARINE I ZA RAZDOBLJE DUŽE OD 6 MJESECI”
Dakle, za one pravovjerne neplatiše članarine se to ne odnosi.
Ali ako si samo malkice krivo pogledao gospodina Hrestaka. Ili nisi lajkao, ili se posprdno nasmješio Blesimetru Šojki, evo, nema glasanja.
Demokracija a la SDP.
Član si, ali ne možeš glasati. Ako si na lajni, onda ti ekipa karizmatika Molana da dopuštenje da glasaš.
Po lajni.
Ima i drugo elegantnije ali skuplje rješenje, kojem su pribjegli drugi, evo Maksimirci su radi članarine izbacili 95 članova, a trebali su 160. A nisu ih izbacili, nego su posegli u kasicu prasicu i platili članarinu za slobodnomisleće članove sa lajne.
Ima računa, za Maksimirce ima love, ipak je dan njihov prostor u zalog.
Stenjevčani nisu, pa će morati čekati i tu formalnost.
Denis Hrestak tutljavo objašnjava pravila. Neuvjerljivo.
Jedino što je sve prisutne uvjerio da je ”Apis” uistinu spičkao jako puno novaca u njegove tečaje govorništva za vrijeme radnog vremena.
Uzalud.
Obrovac!
Na upit jednog člana, tlačitelja Boltara, koji su to članovi na koje se pravilo ne odnosi (a svi znaju da se radi onima sa lajne), govornik i orator pojašnjava da toga neće biti.
Pa što ste to onda stavljali u pravila?
Predsjednica je u strahu za svoju buduću karijeru, skočila kada je vidjela da se postavljaju neugodna pitanja, skočila na tog penzionera Boltara i napala ga što on toliko priča, jer ona zna ionako što on hoće.
Počinje obrazlagati da je kao predsjednica donijela odluku, da neće nikoga brisat,i ali da neće dopustiti da tko ne plača članarinu glasa.
Taj Boltar odgovara da to nije demokratski, a ni u skladu s demokratskim standardima SDP a i da je to loše za SDP i da je to nedopustivo.
Ne mogu jedni članovi imati pravo glasa a drugi ne.
Ona uzima pravo glasa članovima, što se vjerojatno kosi sa svim demokratskim principima stranke Hrvatske i Evrope.
Penzić Boltar se ne da, kaže da je protiv toga jer ne želi svojim glasovanjem oduzeti nekom pravo glasa.
Završava s prijedlogom da se svi članovi koji ne plaćaju članarinu nazovu telefonom i porazgovara s njima, pa ako i onda ne plate da se brišu jer ne mogu biti dvije vrste članova koji imaju pravo glasa i koji nemaju pravo glasa.
Taj koji je kamen u cipeli predsjednice Danijele navodi da on neće za to glasati, jer s članom koji nije platio članarinu i brisan je, može uvijek stati i popričati, a s članom kojem je svojim glasovanjem ukinuo pravo glasa nema obraza i želudac stati i popričati.
A on u penziji, može uvijek sa nekim popričati, pričao bi, a Danijela mu to, eto, ne da.
Hrestak kaže da je tako u Statutu, a ovaj naporni koji im buši dalje i ruši im igru, kaže da onda Statut nije dobar i da ga treba mijenjati.
Alen Čičak pojašnjava da je to zastarjelo, ali da su mjesne organizacije u rangu općinskih organizacija i da je vodstvo SDP a to uvidjelo i dalo na volju i odlučivanje organizacijama na odlučivanje što će s tim članovima koji ne plaćaju članarinu.
Boltar onda pita članove odbora zašto se ne donese odluka o brisanju svih koji ne plaćaju više od šest mjeseci članarinu ili ako je predsjednica Danijela protiv brisanja oko 150 članova i oni ostaju članovi, zašto se svima ne da pravo glasa, nego se ukida pravo glasa jednom dijelu članstva.
Ivo Kovačević se javlja za riječ i kaže da je to ispravna odluka, jer koji plaćaju oni glasaju za stranačke izbore, a oni koji ne plaćaju ako ostanu članovi će glasati na državnim i lokalnim izborima za SDP.
Moš mislit!
Da, baš će glasati za ovakvoga.
Noć prije izbora od uzbuđenja neće spavati, jer će sutradan glasati za Ivu Kovačevića Španca i slične likove.
Sve pustopašne, živahne i u cvijetu mladosti.
Moderni ljudi, za moderna vremena u modernoj stranci!
Do tada uspavani Vukas pokušao je smiriti tenzije u razgovoru, a i bio je utisak da i nije baš jako zainteresiran za taj prijedlog.
Kao što je i lako zamisliti, uz dirigirani kvorum, sve je prihvaćeno.
Taman kada su mirno mogli malo odahnuti i odspavati malo, probudi se Španac.
Pa osu drvlje i kamenje na tajnika Stankovića.
Radi onih prasića koje u htjeli jesti na jezeru iznad City Centra, ali nisu uspjeli jer su došli Hrestak i Šojić i pojeli pola prasenceta i otišli.
Stanković je ljut ko leptir.
Nisu ga zvali da masti brke, a Boga mi, nisu ga zvali ni Hrestak i Šojić da ovima pokvare zabavu.
Optuži on Stankovića da je kolaboracionist od nekakvog Spectatora, da on šalje mailove tom tipu. (Tu mi je malo čudno, jer imam napismeno priču u kojoj piše da Ivo Kovačević Španac ni kompjutor ne zna upaliti, a razbacuje se sa vrlo stučnim izrazima tipa ”mail”)
Hrestak, Šojić, Vukas i Danijela su se vučje smješkali i čekali, jer su svi oni već dobili svoju porciju od Spectatora.

Ali, neka ne budu žalosni, još će!
Izgleda da skupove po Zagrebu smije organizirati samo govornik, znalac engleskog, svjetski putnik iz Las Vegasa P. Hrestak, ostalima druženja nisu dopuštena.
Ako se druže, neka druže tajno, neka se paze raznih žbira tipa Španac.
Svaka općina ima svoje Špance. Odreda neinteligentne, ali zato agilne i u stranici perspektivne.
Što su stariji, to su perspektivniji.
Budućnost SDP-a.
Kada se situacije smirila, drugarica Precjednica je izjavila da više ne bi bila Precjednica.
Izlajao se naravno Blesimetar Šoić, koji je već rekao da je vidi u predsjednštvu GO Zagreba, razotkrivši time sve.
Precjednica i Hrestak napravili su očito je i onima iz Lufthanse, trgovinu, ona ga podrži, a on je gurne u predsjedništvu GO Zagreba.
Šoić ide uz podršku Hrestaka i Danijele za predsjednika mjesne organizacije Stenjevac.

Pa će uspavani tajnik FM spavati Šoiću pod suknjom.

Danijela se povlači iz vijeća gradske četvrti i ustupa mjesto Ivi Kovačeviću Špancu, tipičnom kadru SDP na svim listama, SSS, bliže sedamdesetim nego šezdesetim, ne zna ništa, ali je zato jako ambiciozan.
Napad na Davora Stankovića ni krivog ni dužnog, sve da bi ga diskvalificirao, jer Šoić nema teorije da pobijedi u Stenjevcu, osim ako ne bude samo jedan kandidat za predsjednika.

Evo, ovo sam danas dobio na mail.

Danas je ta sjednica tema u svim kafićima u Stenjevcu.
Moram priznati da mi je bilo teško pisati, jer sam zamoljen od gospođe koja mi je poslala mail, da pišem ozbiljno, da se ne zajebavam, da ne budem vulgaran, da ne nabijam, da ne spominjem koga što boli.
Da ne vrijeđam nikoga. Svi opisi tih ljudi navedenih u tekstu su njezini.

Možda je tema onako, usko usmjerena, ali, ukazuje samo na jednu činjenicu da je u SDP stanje sranje.
Sve mi se čini da pred zagrebačkim SDP om stoje crni dani.
Jako crni.
A gospoda koja su se uspjela uhljebiti i ugurati na razne položajčiće zahvaljujući stranci, sitno broje.
I svako veće u prozoru pale svijeću za Andreja Plenkovića, da potraje što duže.
Jer nakon slijedećih izbora…
Malo kurac!
Da izvine gospođa iz Stenjevca!

Spectator

Vidi još:  Molitve za domovinu

Share Button
Izvor :

Spectator

Komentari

comments

You may also like

By 

Cookies nam pomažu pri pružanju usluga. Korištenjem naših usluga, prihvaćate naše korištenje cookies-a. Vidi više

Cookies Kolačići (COOKIES) Kako bi ova web stranica radila ispravno te da bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (cookies) . Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu, no prema odredbama Europske unije od 25. ožujka 2011. obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne. Što je kolačić? Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok raspon informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili adresa e-pošte). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti postavke internetskog preglednika tako da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, da pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internetskog preglednika i slično. Kako onemogućiti kolačiće Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internetskome pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite internetski preglednik koji koristite. Chrome Firefox Internet Explorer 11 Internet Explorer 7, 8, 9, 10 Safari Opera Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama Vipneta. Što su privremeni kolačići? Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju. Što su stalni kolačići? Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i zaporka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama. Što su kolačići od prve strane? Kolačići prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu. Što su kolačići treće strane? Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili bilo koje druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje interneta u marketinške svrhe. Da li dalicom.eu koristi kolačiće? Da, s primarnim ciljem kako bi naše web stranice vam omogućile bolje korisničko iskustvo. Kakve kolačiće koristi dalicom.eu i zašto Privremeni kolačići (engl. Session cookies) – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internetski preglednik. Dalicom.eu ih koristi da omogući pristup sadržaju i omogući stvari koje možete učiniti kada se prijavite sa svojim podacima na dalicom.eu. Trajni kolačići (engl. Persistent cookies) – obično imaju datum isteka daleko u budućnosti te će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Dalicom.eu koristi trajne kolačiće za funkcionalnosti kao što su “Ostanite prijavljeni”, što korisnicima olakšava pristup stranicama kao registriranom korisniku. Također koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika. Da li na web-stranici ima kolačića treće strane? Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići postavljeni su za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Za mjerenje posjećenosti dalicom.eu koristi Google analytics. Ako želite onemogućiti da vam navedeni servis spremaju kolačiće, možete to učiniti: Google Analytics Opt-out. Dalicom.eu koristi kolačiće u svrhu oglašavanja vlastitih proizvoda i usluga, te usluga i proizvoda svojih partnera koji bi korisnika mogli zanimati. Prikazivanje oglasa koje korisniku dostavlja dalicom.eu ili partner omogućuje se putem kolačića koje dalicom.eu, odnosno treća strana može postaviti u Web-preglednik korisnika. Korisnik uvijek može samostalno regulirati primanje kolačića putem postavki svojeg Web preglednika. Dodatne informacija oko isključivanja kolačića Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. http://www.allaboutcookies.org/ http://www.youronlinechoices.eu/

Close