Igra ringe ringe raja u SDP-u

Igra ringe ringe raja u SDP-u

Sinoć, u sumorno i hladno veće, održana je sjednica Odbora MO Stenjevac.
Osim uobičajenih, onih redovitih članova, ovaj sastanak su svojim prisutstvom uveličali gosti i to:
Denis Hrestak, stalni junak manje-više svih loših zbivanja u SDP-u.
Alen Čičak – kandidat za predsjednika GO SDP Zagreb, o kojem ne znam puno, ali mi se čini da je pametan, za razliku od prvorečenoga.


Georgije Olujić, predsjednik ogranka Špansko sjever
Marko Kurešić, predsjednik ogranka Malešnica. Georgije i marko nisu učlanjeni u društvo ljubitelja lika i djela Denisa Hrestaka, dapače.
Tu je i Pero Marčić, vd predsjednika ogranka Matija Gubec, on ne kapi da je živ, a kamoli da bi se opredijelio. On je došao na sastanak po svoje mišljenje.
Pod suknjom predsjednice Danijele Pustahije Musulin, na toplom i sigurnom, sakrio se mladi junoša, tajnik FM GO Zagreba.
Te vrlo važne goste dočekali su i domaćini, ne znam da li su im ponudili rakijicu i slatko, ali svejedno tamo su bili:
Danijela Pustahija Musulin – precednica
Davor Stanković – tajnik
Mojmir Šoić – jedan od ridikuloznijih likova SDP-a, česti junak svih zajebancija oko SDP-a, zvan Šojka, ali i Blesimetar.
Nikša Vukas – Direktor SDP-a
Ivo Kovačević, iz zajebancije se priča da je rođak Žikice Jovanovića Španca, Španski borac, iz milošte nazvan, premda ima tek neku više od šezdeset.
Branislav Boltar – penzioner, naporan i tlaka tip.
Marijana Radotić – ne zamara se svojim stavom, nego osoba koja postupa po onoj ”Kud svi Turci..”
Milica Mandić, koju nazivaju glasačka mašina. Čim vidi da netko nešto digne ruku, evo i nje. Jer ne čuje o čemu se glasa.
Dakle, sjednica Odbora može početi.
Prisutna gerijatrija Stenjevca i karijeristi iz grada.
Odbor ima 13 članova, ali je čarobnom igrom predsjednice Danijele Pustahije pažljivim odabirom bilo pozvano samo sedam, dovoljno za kvorum. Jedini je zajeb da je igra posve slučajno srušena, jer je bilo osam glavica i osam pari ručica. Predviđenu većinu činili su Pustahija, Šojić, Vukas i Španac (ko zna što su mu obećali)
Prva točka je bila primanje i brisanje članova.
Predsjednica SDP a (ej ESDEPEA) obavještava da je u stranku upisala Bojana Bižića, bivšeg člana SDP-a, koji je iz stranke izašao, pa se željan političkog rada, upisao u HDZ, pa se sada opet vraća u SDP.
Iskrene čestitke ESDEPEJCIMA Stenjevca!
Nakon što je HDZ ovac prekršten u SDP ovca, prešlo se na točku izbori.
Danima su predsjednica i Šoić mozgali kako odrediti tko će biti u komisiji. Dva su kriterija
1. Da ne misli puno i
2. Da je poslušan.
Rafalno je pročitala anemične likove koji su članovi komisije, a koji su na kraju, prema vrlo inteligentnoj zamisli Šoića, odabrani takod da su u komisiju postavljeni oni koji imaj FB i lajkaju svaku objavu Denisa Hrestaka. U komisiji su oni koji su vragolastomDenisu dali najviše lakova.
Ziher je ziher.

Na sjednici je takvo ozračje da su se putnici Lufthansinog Boeinga 777 koji je letio iz Frankfurta preko Stenjevca za Katar, u čudu pitali tko su ti favorizirani Hrestak i Šoić?
Predsjednica dupelizački i u stilu Gordana Jandrokovića moli gospodina Hrestaka da on protumači izborna pravila.
Dilema je kod članova koji se pogledavaju značajno, da li ih ona ne zna, ili je shvatila kako se napreduje.
U pravilima je posve javno skriven biser demokratičnosti, svinjarija samo takva, koja počinje sa ” DA BI ČLAN ORGANIZACIJE OSTVARIO PRAVO SUDJELOVANJA NA KONVENCIJI I PRAVO GLASA NA IZBORIMA NE SMIJE IMATI DUGOVANJA PO OSNOVI ČLANARINE ZA RAZDOBLJE OD 6 MJESECI I DULJE. «
To je u redu.
Onda počinje svinjarija iz kuhinje velemajstora SDP ove kuhinje, (od koje se sve više ljudi truje, a oni kuhaju i dalje)
”GRADSKI, ODNOSNO OPĆINSKI ODBOR MOŽE SVOJOM ODLUKOM OMOGUĆITI SUDJELOVANJE NA KONVENCIJI I PRAVO GLASA NA IZBORIMA I ČLANOVIMA KOJI IMAJU DUGOVANJE PO OSNOVI ČLANARINE I ZA RAZDOBLJE DUŽE OD 6 MJESECI”
Dakle, za one pravovjerne neplatiše članarine se to ne odnosi.
Ali ako si samo malkice krivo pogledao gospodina Hrestaka. Ili nisi lajkao, ili se posprdno nasmješio Blesimetru Šojki, evo, nema glasanja.
Demokracija a la SDP.
Član si, ali ne možeš glasati. Ako si na lajni, onda ti ekipa karizmatika Molana da dopuštenje da glasaš.
Po lajni.
Ima i drugo elegantnije ali skuplje rješenje, kojem su pribjegli drugi, evo Maksimirci su radi članarine izbacili 95 članova, a trebali su 160. A nisu ih izbacili, nego su posegli u kasicu prasicu i platili članarinu za slobodnomisleće članove sa lajne.
Ima računa, za Maksimirce ima love, ipak je dan njihov prostor u zalog.
Stenjevčani nisu, pa će morati čekati i tu formalnost.
Denis Hrestak tutljavo objašnjava pravila. Neuvjerljivo.
Jedino što je sve prisutne uvjerio da je ”Apis” uistinu spičkao jako puno novaca u njegove tečaje govorništva za vrijeme radnog vremena.
Uzalud.
Obrovac!
Na upit jednog člana, tlačitelja Boltara, koji su to članovi na koje se pravilo ne odnosi (a svi znaju da se radi onima sa lajne), govornik i orator pojašnjava da toga neće biti.
Pa što ste to onda stavljali u pravila?
Predsjednica je u strahu za svoju buduću karijeru, skočila kada je vidjela da se postavljaju neugodna pitanja, skočila na tog penzionera Boltara i napala ga što on toliko priča, jer ona zna ionako što on hoće.
Počinje obrazlagati da je kao predsjednica donijela odluku, da neće nikoga brisat,i ali da neće dopustiti da tko ne plača članarinu glasa.
Taj Boltar odgovara da to nije demokratski, a ni u skladu s demokratskim standardima SDP a i da je to loše za SDP i da je to nedopustivo.
Ne mogu jedni članovi imati pravo glasa a drugi ne.
Ona uzima pravo glasa članovima, što se vjerojatno kosi sa svim demokratskim principima stranke Hrvatske i Evrope.
Penzić Boltar se ne da, kaže da je protiv toga jer ne želi svojim glasovanjem oduzeti nekom pravo glasa.
Završava s prijedlogom da se svi članovi koji ne plaćaju članarinu nazovu telefonom i porazgovara s njima, pa ako i onda ne plate da se brišu jer ne mogu biti dvije vrste članova koji imaju pravo glasa i koji nemaju pravo glasa.
Taj koji je kamen u cipeli predsjednice Danijele navodi da on neće za to glasati, jer s članom koji nije platio članarinu i brisan je, može uvijek stati i popričati, a s članom kojem je svojim glasovanjem ukinuo pravo glasa nema obraza i želudac stati i popričati.
A on u penziji, može uvijek sa nekim popričati, pričao bi, a Danijela mu to, eto, ne da.
Hrestak kaže da je tako u Statutu, a ovaj naporni koji im buši dalje i ruši im igru, kaže da onda Statut nije dobar i da ga treba mijenjati.
Alen Čičak pojašnjava da je to zastarjelo, ali da su mjesne organizacije u rangu općinskih organizacija i da je vodstvo SDP a to uvidjelo i dalo na volju i odlučivanje organizacijama na odlučivanje što će s tim članovima koji ne plaćaju članarinu.
Boltar onda pita članove odbora zašto se ne donese odluka o brisanju svih koji ne plaćaju više od šest mjeseci članarinu ili ako je predsjednica Danijela protiv brisanja oko 150 članova i oni ostaju članovi, zašto se svima ne da pravo glasa, nego se ukida pravo glasa jednom dijelu članstva.
Ivo Kovačević se javlja za riječ i kaže da je to ispravna odluka, jer koji plaćaju oni glasaju za stranačke izbore, a oni koji ne plaćaju ako ostanu članovi će glasati na državnim i lokalnim izborima za SDP.
Moš mislit!
Da, baš će glasati za ovakvoga.
Noć prije izbora od uzbuđenja neće spavati, jer će sutradan glasati za Ivu Kovačevića Španca i slične likove.
Sve pustopašne, živahne i u cvijetu mladosti.
Moderni ljudi, za moderna vremena u modernoj stranci!
Do tada uspavani Vukas pokušao je smiriti tenzije u razgovoru, a i bio je utisak da i nije baš jako zainteresiran za taj prijedlog.
Kao što je i lako zamisliti, uz dirigirani kvorum, sve je prihvaćeno.
Taman kada su mirno mogli malo odahnuti i odspavati malo, probudi se Španac.
Pa osu drvlje i kamenje na tajnika Stankovića.
Radi onih prasića koje u htjeli jesti na jezeru iznad City Centra, ali nisu uspjeli jer su došli Hrestak i Šojić i pojeli pola prasenceta i otišli.
Stanković je ljut ko leptir.
Nisu ga zvali da masti brke, a Boga mi, nisu ga zvali ni Hrestak i Šojić da ovima pokvare zabavu.
Optuži on Stankovića da je kolaboracionist od nekakvog Spectatora, da on šalje mailove tom tipu. (Tu mi je malo čudno, jer imam napismeno priču u kojoj piše da Ivo Kovačević Španac ni kompjutor ne zna upaliti, a razbacuje se sa vrlo stučnim izrazima tipa ”mail”)
Hrestak, Šojić, Vukas i Danijela su se vučje smješkali i čekali, jer su svi oni već dobili svoju porciju od Spectatora.

Ali, neka ne budu žalosni, još će!
Izgleda da skupove po Zagrebu smije organizirati samo govornik, znalac engleskog, svjetski putnik iz Las Vegasa P. Hrestak, ostalima druženja nisu dopuštena.
Ako se druže, neka druže tajno, neka se paze raznih žbira tipa Španac.
Svaka općina ima svoje Špance. Odreda neinteligentne, ali zato agilne i u stranici perspektivne.
Što su stariji, to su perspektivniji.
Budućnost SDP-a.
Kada se situacije smirila, drugarica Precjednica je izjavila da više ne bi bila Precjednica.
Izlajao se naravno Blesimetar Šoić, koji je već rekao da je vidi u predsjednštvu GO Zagreba, razotkrivši time sve.
Precjednica i Hrestak napravili su očito je i onima iz Lufthanse, trgovinu, ona ga podrži, a on je gurne u predsjedništvu GO Zagreba.
Šoić ide uz podršku Hrestaka i Danijele za predsjednika mjesne organizacije Stenjevac.

Pa će uspavani tajnik FM spavati Šoiću pod suknjom.

Danijela se povlači iz vijeća gradske četvrti i ustupa mjesto Ivi Kovačeviću Špancu, tipičnom kadru SDP na svim listama, SSS, bliže sedamdesetim nego šezdesetim, ne zna ništa, ali je zato jako ambiciozan.
Napad na Davora Stankovića ni krivog ni dužnog, sve da bi ga diskvalificirao, jer Šoić nema teorije da pobijedi u Stenjevcu, osim ako ne bude samo jedan kandidat za predsjednika.

Evo, ovo sam danas dobio na mail.

Danas je ta sjednica tema u svim kafićima u Stenjevcu.
Moram priznati da mi je bilo teško pisati, jer sam zamoljen od gospođe koja mi je poslala mail, da pišem ozbiljno, da se ne zajebavam, da ne budem vulgaran, da ne nabijam, da ne spominjem koga što boli.
Da ne vrijeđam nikoga. Svi opisi tih ljudi navedenih u tekstu su njezini.

Možda je tema onako, usko usmjerena, ali, ukazuje samo na jednu činjenicu da je u SDP stanje sranje.
Sve mi se čini da pred zagrebačkim SDP om stoje crni dani.
Jako crni.
A gospoda koja su se uspjela uhljebiti i ugurati na razne položajčiće zahvaljujući stranci, sitno broje.
I svako veće u prozoru pale svijeću za Andreja Plenkovića, da potraje što duže.
Jer nakon slijedećih izbora…
Malo kurac!
Da izvine gospođa iz Stenjevca!

Spectator

Izvor :

Spectator

Komentari

comments