ISKORISTIO PROMJENE U SUSTAVU: Umirovio se na jedan dan – sad prima i mirovinu i direktorsku plaću

Dana 30. prosinca Galović je prestao biti direktor, a poziciju je preuzela snaha Mara Galović koja je tamo ostala tek tri dana

S prvim danom 2019. na snagu su stupile promjene u mirovinskom sustavu, između ostalog sada zakon kaže da ljudi mogu primati punu mirovinu i raditi na pola radnog vremena. Vlasnik tvrtke Kulin Galović, koja se bavi proizvodnjom suhomesnatih proizvoda, iskoristio je tu mogućnost – otišao je u mirovinu na jedan jedini dan, piše Lider.

Već sljedećeg dana vratio se u tvrtku.

Radit će na pola radnog vremena

“Iskoristio sam promjene u mirovinskom stupu koje su s prvim danom 2019. godine stupile na snagu i otišao na jedan dan službeno u mirovinu. No, kako zakon kaže da i u mirovini mogu primati punu mirovinu i raditi na pola radnog vremena, već 2. siječnja sam ponovno počeo obnašati funkciju direktora pa sam to i iskoristio”, rekao je te dodao kako će i dalje nadgledati proizvodnju premium suhomesnatih proizvoda od svinjetine.

Primat će punu mirovinu


Kad je Galović otišao u mirovinu, poziciju je preuzela snaha Mara Galović koja je tamo ostala tek tri dana. Već 1. siječnja Galović je ponovno imenovan direktorom svoje tvrtke, samo što će sad posao obavljati u pola radnog vremena, no zahvaljujući rupi u zakonu, primat će i punu mirovinu.

Izvor :

net

Komentari

comments