ISTRAŽIVAČKI NOVINAR ŠOKIRAO TVRDNJOM “Iza američkih školskih pucnjava stoje antidepresivi i amfetaminski lijekovi”

Iako su i sami navodi o takvim mogućnostima smatrani ‘suludom teorijom zavjere’, sve je veći broj istraživača koji masovne pucnjave u Americi povezuju s terapijama.

Školska ubojstva u SAD-u gotovo da su svojevrsna morbidna subkultura, specifična za tu zemlju i uobičajena proteklih desetljeća. Vrlo zanimljiv rad ‘Koji su im motivi? Školske pucnjave diljem Amerike’ dolazi iz pera Jona Rappoporta.

Ultimativna tabu tema u SAD-u povezivanje je farmaceutskih tretmana, zdravstvenog sustava i brojnih rastućih oboljenja (psihičkih i fizičkih) u ‘mainstream’ populaciji. Mediji će tako svakako spomenuti ideološku nastrojenost napadača, boju kože ako je u pitanju bijelac, religiju ako u pitanju nije musliman i eventualnu konzumaciju droge. No ono što po autoru doista povezuje sve napadače propisane su terapije. Tako je Eric Harris (Columbine pucnjava) koristio SSR inhibitor Luvox iliti antidepresiv. Drugi su pak upotrebljavali koktele antidepresiva i amfetaminskih lijekova poput Adderalla ili Ritalina. Studija o maniji kao njihovoj potencijalnoj nuspojavi ne nedostaje, a bilo bi zaista interesantno dobiti uvide u testiranja ostalih manijakalnih srednjoškolskih ubojica.

Rappoport dodaje da samo Ritalin ima desetke kontraindikacija, iznimno bitnih za proučavanje ove možebitne poveznice. Paranoja, psihoza, manija, halucinacije, agresija, impulzivnost i poremećaj REM faze snova samo su neke od istaknutih problematika koje u koktelima s antidepresivima, alkoholom i ostalim drogama oboljelog pretvaraju u ‘tempiranu bombu’. Tim istraživačkih novinara zatražio je neovisnu istragu o tragu ove priče, a dodaju kako su izloženi neviđenim pritiscima i pokušajima utjecaja od strane farmaceutskih kompanija involviranih u istraživanje. Kako je sama tema iznimno kontroverzna i oslonjena na razne lobije – pretpostavlja se da ‘kontrolirane supstance’ neće biti proglašene uzrokom problema. No da nekakve poveznice postoje, to ni federalne istražne instance neće moći ignorirati.

Autor: R.M.
Izvor :

dnevno

Komentari

comments

Vidi još:  ILUMINATI OVLADALI VATIKANOM? Papa otvoreno stao na stranu ‘Novog svjetskog poretka’