IVICA TODORIĆ STIŽE U HRVATSKU: Putuje redovnim letom, a u Zagrebu bi trebao biti oko 20 sati

Britanski sudac Duncan Ouseley je krajem listopada u Londonu odlučio da će osnivač Agrokora biti izručen Hrvatskoj

Osnivač Agrokora Ivica Todorić u postupku je tranzicije te se vrlo skoro očekuje u Hrvatskoj, neslužbeno doznaje N1.

Todorić se vraća u Zagreb u srijedu redovnim letom i u Zagrebu bi trebao biti u 20 sati, doznaje 24 sata. Nakon slijetanja, Todorić će biti odveden u istražni zatvor u Remetincu.

Hrvoje Kresic@hkresic

BREAKING: @N1infoZG neslužbeno doznaje da je @todoric_ivica u postupku tranzicije te da se vrlo skoro očekuje u

Nijedan argument obrane nije prihvaćen

Britanski sudac Duncan Ouseley je krajem listopada u Londonu odlučio da će osnivač Agrokora biti izručen Hrvatskoj kako bi istražiteljima odgovorio na pitanja o tome kako je iz Agrokora izvukao 1,4 milijarde kuna.

Na Visokom sudu u Londonu je održano ročište na kojem se trebala donijeti konačna odluka o tome ima li Todorić pravo na žalbu na odluku o izručenju Hrvatskoj. Tom odlukom suca Ousleyja koji je odbacio zahtjev obrane da se Todoriću omogući žalba, prvostupanjska odluka postala je pravomoćna te je stoga uslijedilo njegovo izručenje.

Sutkinja Westminsterskog suda Emma Arbuthnot u prvostupanjskom postupku odobrila je 23. travnja izručenje osnivača Agrokora Hrvatskoj, ne prihvativši nijedan argument Todorićeve obrane da je on žrtva političkog progona.

‘Spreman za Remetinec’

“Ovo je za mene bio jedan poslovni potez. Odlučio sam doći u London, ostao godinu dana i za to vrijeme sam obavio zadaće koje sam sebi postavio. Ostajem ovdje još oko 25 dana. Naravno da sam malo razočaran, ali u krajnjoj liniji moram ići dalje u bitku i mislim da me ovo neće zaustaviti i da će krenuti još jače naprijed”, izjavio je Todorić novinarima nakon posljednje odluke suda u Londonu.

Na upit je li spreman za Remetinec, Todorić je odgovorio: “Kako ne bih bio spreman, ja sam na sve spreman”.

‘Ne znam zašto bih bio osuđen’

Također je dodao da ne vidi za što bi u Hrvatskoj mogao biti osuđen.

Rekao je da je u proteklih godinu dana prikupio čitav niz informacija, dokaza i činjenica. Dodao je da je protiv premijera Andreja Plenkovića jučer podnio kaznenu prijavu za udruživanje u zločinačku organizaciju.

“Vi znate što ja o tome mislim i znate što se sve događalo i idem dalje u bitku”, rekao je Todorić.

Izvor :

net.hr

Komentari

comments