IZBORNI PLAKAT IZAZVAO POLEMIKE: ‘Naša plavuša nije s Pantovčaka.’ Nama je zabavan, ali nemojte poslije kukati zbog seksizma

‘I bolja je’, poruka je HSLS-ovog izbornog plakata

Jedan od inovativnijih plakata za europarlamentarne izbore svakako je onaj HSLS-a na kojem je uz nositeljicu liste Sašu Poljanec Borić stoji poruka: “Naša plavuša nije s Pantovčaka. I bolja je”. Jasna je to aluzija na predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, koja je, baš kao i Poljanec Borić – plavuša.

Nama se ovaj plakat čini sasvim OK, ali se nadamo da se s Poljanec Borić neće dogoditi nešto slično što i s predsjednicom koja često ističe svoj izgled i o njemu govori, ali isto tako protestira protiv “gotovo nepodnošljivog seksizma” koji joj se, eto, događa sam od sebe.

“Voljela bih da dio medija prestane trivijalizirati konkretan državnički rad kroz prizmu odijevanja, frizure, dijeta i sličnih nevažnih tema koje ne namećem ja”, kazala je predsjednica u ožujku kada je upozorila na seksizam koji joj se događa. Kaže kako se u potpunosti minorizira i ignorira sadržaj te rezultati onoga što je odradila”.

‘S 50 izgledam bolje nego s 21’

No, već u svibnju, predsjednica je javno razglabala o svom izgledu, kazavši kako bolje izgleda sada sa 50 nego sa 21. “Kombinacija svega, zdrava prehrana, uglavnom mediteranska, najbolje je ono kretanje koje je raspoređeno tijekom cijeloga dana. Pokušajte parkirati automobil malo dalje od posla, dići se od stola, ne potrošiti cijelu pauzu za ručak već malo i prošetati i tako tijekom cijelog dana. Ne biste vjerovali koliko to znači za cijeli organizam i metabolizam”, objasnila je predsjednica tajnu svog izgleda.

Ostaje vidjeti hoće li i Poljanec Borić upasti u sličnu logičku zamku, ukoliko se zadrži u politici.

Izvor :

net

Komentari

comments

Vidi još:  KRAJNJE JE VRIJEME DA SE TO VIDI CRNO NA BIJELO: Što su točno europarlamentarci radili u udobnim foteljama za 6200 eura mjesečno?