IZVOR IZ VATROGASNE ZAJEDNICE OTKRIVA: Iznajmljivanje sala za svadbe, vozni parkovi i afere šefova ‘Mudonja’

Vjerujemo kako su primjeri navedeni u tekstu samo dio priče, te da se nedvojbeno radi o širem i dubljem problemu


S obzirom na to da je prvi dio pisma čitatelja u kojem su objavljene insajderske informacije o katastrofalnom stanju u hrvatskom vatrogasnom sustavu bacio novo svjetlo na lošu organizaciju gašenja požara u Dalmaciji, smatramo kako je u interesu javnosti, da objavimo i ostale dijelove ovog teksta čiji je autor, ili veći broj njih, svakako upućen u stanje hrvatskog vatrogastva u cjelini. Iz svih navedenim podataka proizlazi zaključak kako nam je vatrogastvo zahvatila ista društvena bolest, kao i razne druge ustanove i službe naše države. Radi se o nepotizmu, uhljebljivanju i političkoj podobnosti kao glavnom kriteriju napredovanja u sustavu čija efikasnost ovisi o profesionalnosti, stručnosti i etici a ne stranačkoj iskaznici. Slično je i u drugim djelatnostima i rijetki su pojedinci koji se uspiju kroz takve kriterije probiti, bez pripadnosti ili potpore neke političke grupacije.
Vjerujemo kako su primjeri navedeni u tekstu samo dio priče, te da se nedvojbeno radi o širem i dubljem problemu. Hrvatska je talac političkih nazovi elita koje se sastoje od više slojeva. Tako ih i pisac ovoga teksta na slikovit i duhovit način zove “mudonjama” te ih dijeli na prvu, drugu i treću liniju. Koliko je takvih linija po cijeloj Hrvatskoj u svim javnim službama i ustanovama? Točan broj svih uhljeba nije moguće utvrditi ali nije greška ako napišemo da ih je daleko previše za ovu opljačkanu, osiromašenu i napaćenu Hrvatsku.

U nastavku pročitajte drugi dio pisma insajdera iz vatrogasne zajednice:

Vozni park vatrogasaca


2009 g. iz programa vlade RH podijeljeno je cca 260 novih vozila. Pa su tako dobrovoljna vatrogasna društva iz Zagorja i okolice Zagreba dobili nova vozila za gašenje šuma tipa Mercedes Unimog, a kombinirana vozila voda- pjena tipa Mercedes Actros dobrovoljna vatrogasna društva s otoka, primjer, DVD Supetar i DVD Milna. Samo da napomenem da takva kombinirana vozila Mercedes Actros svojim gabaritima i veličinom imaju problem kretanja po auto putu, a sada zamislite vožnju tog kamiona po Braču.
Slažem se da su kamioni stari, ali zato imate drugu stranu lica. Sva dobrovoljna vatrogasna društva manje-više imaju nova i luksuzna terenska vozila i kombi vozila??!!
Od Mitsubishi Pajera (DVD Šolta),Nissan navara (županijski zapovjednici), do VW Amaroka (DVD Donji Kučan), Audi a4 (Vatrogasna zajednica Omiša)………..
Kombi vozila od Renaulta, Fordova, Opela…
Prosjek starosti tih vozila su godina, dvije. Kako se za to ima??? U čemu se voze g. Ante Sanader, g. Željko Popović, g. Dražen Glavina, g. Darko Dukić, g. Dino Kozlavec…???
Braćo Vatrogasci, u čemu se voze vaši lokalni šefovi??? Koliko se puta u vašem DVD-u dogodilo da nema zapovjednog vozila jer je vaš šef otišao u Zagreb privatno, vozio se autoputem i radi vatrogasnog vozila nije platio putarinu, a napominjem, PRIVATNO je u Zagrebu, ili onaj iz Zagrebu u Splitu????!!!!

Vatrogastvo u Hrvata

DUZS- državna uprava za zaštitu i spašavanje- umjetna tvorevina države za uhljebljivanje viška iz MUP i MORH-a. Tu spadaju:
DVIP- državne vatrogasne intervencijske postrojba, raspoređene u Dubrovniku, Divuljama, Šibeniku i Zadru s nekih cca 70 operativno sposobnih vatrogasaca. Ti vatrogasci su trebali biti vrh vrhova, elita, međutim i tamo je 60% uhljebljeno politički. Vatrogasnu školu su završavali nakon što su bili uhljebljeni, a ostatak od 40% je starije od 45 godina. E to je elita.
DIP CZ-državna intervencijska postrojba civilne zaštite- raspoređene u svim većim gradovima koji funkcioniraju samo na papiru, i imaju ogroman broj pripadnika volontera.

Ostali broj zaposlenih u DUZS je cca 600, sve po područnim uredima gradova i u gradu Zagrebu u Nehajskoj 5.
HVZ-hrvatska vatrogasna zajednica-udruga građana koja se skrbi i na čelu je dobrovoljnih vatrogasnih društava, koji su opet pak udruženi u vatrogasne zajednice gradova,pa onda u vatrogasne zajednice županija. Koliko je zaposleno u ovom lancu, ne postoji brojka bar ne javno. Dobrovoljna vatrogasna društva su dobrovoljna samo u nazivu, bar je tako u Dalmaciji. Svaki DVD ima zaposlenih od 10-20 vatrogasaca, čija se plaća kreće oko cca 5000 kn, i ako je još član nekog odbora, tajnik, blagajnik… Još od 500 do 700 kn. Većinom su to sinovi, kumovi, rođaci i prijatelji lokalnih šefova, nađe se i neka crna ovca, koja nije ničija, ali takav vatrogasac je zaposlen samo sezonski.
Brojka „dobrovoljnih“ vatrogasaca je toliko napuhana da nije ni približno onoj s kojom barata g. Ante Sanader od šezdesetak tisuća a možda i više. Primjera radi, 29.05.2010 u Splitu na rivi za tu priliku postrojeno je oko 950 vatrogasca iz SDŽ, a na zadnjem katastrofalnom požaru u Splitu trebalo je dovesti 400 vatrogasaca iz čitave RH da bi brojka bila 650. Toliko o brojevima.
Svaki dalmatinski DVD prevozi vodu, a DVD Mladost iz K.Sućurca i DVD Gomilica su osnovale svoj d.o.o. Tako da DVD Mladost i iznajmljuje i salu za svadbe!!!

Rezime vatrogastva u Hrvata


Piramida, ALI obrnuto. Špic su sami vatrogasci, bilo oni u HVZ,JVP ili DVIP, a na onoj najdužoj strani sjede MUDONJE, tipa Sanadera, Popovića, Vuke, Tucakovića, sada Lozančića, pa onda na drugoj malo kraćoj crti sjede malo manje mudonje ali s velikim testisima, tipa Glavine, Dukića, Šoše, Kozlavca, Simovića…, e onda dolaze lokalci na trećoj crti, zapovjednici DVD,DVIP i JVP.
A vi braćo vatrogasci, isto kao i ja, gužvamo se u špicu piramide.

Afere kod braće vatrogasaca (mudonja)
-zapovjednik DVD Sinj, g. S.A. pijan vozio po autoputu u krivom smjeru… I dalje obnaša istu dužnost
-županijski zapovjednik Splitsko Dalmatinske županije g. D.A. pronevjerio 270.000 kn lažnim računima… I dalje obnaša istu dužnost
-predsjednik DVD Šolta, g. I.S. pronevjerio 85.000 kn
-zapovjednik javne vatrogasne postrojbe Imotski g. B.M. pronevjerio 80.000 kn
-županijski zapovjednik Varaždinske županije g. S. K. pronevjerio 200.000 kn
-bivši zapovjednik DVD Trogir g. T.B. skrivio prometnu nesreću i pobjegao s mjesta događaja, te mu se na teret stavlja pronevjera od 5000 kn, nakon čega daje ostavku i otkaz u DVD Trogir
-sadašnjem zapovjedniku DVD Trogir g. M. B. ukradena cisterna TAM 190 iz dvorišta DVD
-supruga županijskog zapovjednika Istarske županije g. D.K. pronevjerila novac JVP Rovinj
-županijski zapovjednik Koprivničko-križevačke, g. V. F. duplirao dnevnice u visini od 3000 kn
-zapovjednik JVP Đurđevac , g. M.K također duplirao dnevnice
-predsjednik DVD Hreljin, g. R.B. pronevjerio 384.000 kn
-supruga predsjednika HVZ g. A.S. na parkingu trgovačkog centra „MERCATOR“pronašla vrećicu s novcem koju je uredno pospremila u svoj prtljažnik i otišla u kupovinu.
-zamjenik zapovjednika DVD Slatine g. D. B. , poticanje požara u kojima je nastala šteta od 10.000.000 kn… I dalje radi u DVD Slatine!

 

Izvor :

dnevno

Komentari

comments