Je li to Maras prozvao Milanku Opačić? “SDP-ovci moraju glasati, nema ispričnica”

GORDAN Maras, prije današnje sjednice Sabora, na kojoj će se glasati o ministru financija Zdravku Mariću, rekao je kako namjerava glasati.

Rekao je da je apsolutno moguće da oporba skupi 76 glasova, javlja N1.

Pristupanje ispod stola

“Kad gledate ljude koji su se izjasnili, to je čak 78, ali naravno, jučer se Plenković trudio i pokazivao maniru HDZ-a u proteklih 20 godina, a to je da se pristupi zastupnicima i ispod stola. Pokušat će on na bilo koji način dogovoriti nekoliko zastupnika, ali mi vjerujemo da će ljudi glasati po savjesti, po osjećaju, na temelju argumenata, jer većina hrvatskih građana govori da Zdravko Marić treba otići. Ako neki klubovi budu glasali različito, to jasno signalizira da se radi o određenom dogovoru, stvarima koje nisu moralne i koje ne bi trebale biti prisutne u hrvatskoj politici”, rekao je Maras.

Dodao je da ne vjeruje da će zastupnici mijenjati mišljenje, posebno ne oni koji su se javno očitovali o tome.

Labava i nikakva većina

Maras misli kako će eventualna parlamentarna većina, koju će uspjeti skupiti premijer Andrej Plenković, biti labava i nikakva.

“To će biti labava, nikakva većina ako se sklepa 76 glasova. Ako Plenković ima 76 potpisa, onda bi trebao dati mandat na raspolaganje u Sabor, dobiti većinu, otići kod predsjednice po novi mandat. On to nema. To je toliko nategnuto. 74 zastupnika u Saboru neće ni u jednoj varijanti razmisliti da dignu ruku za Plenkovića i njegovu Vladu. Ne vidim kako Plenković misli voditi Hrvatsku u narednom periodu, siguran sam da u ovom trenutku nema parlamentarnu većinu i zato ga pozivamo da to jednostavno kaže ljudima. Tjedan dana je prošlo, a on mulja, ne govori istinu građanima”, rekao je Maras.

Nema ispričnica

Opisao je i situaciju u SDP-u.

“Naših 37 zastupnika će glasati kako se dogovorimo i po stavu stranke. Nema nikavih ispričnica za nedolazak na glasanje, svi zastupnici SDP-a moraju doći. Nezamislivo je da ne dođu. Ukoliko neki zastupnik ne dođe, to je za mene nešto što bi stranački, politički bilo neoprostivo”, rekao je Maras.

“Imamo stabilan rejting. S našim koalicijskim partnerima možemo napraviti dobar rezultat. Ne vidim zašto građani koji su glasali za SDP na prošlim izborima to ne bi napravili ponovno i zašto bi napravili po treći put istu grešku i dali povjerenje HDZ-u i Mostu. Ne vidim nijedan razlog zašto hrvatski građani ne bi dobili stabilnu parlamentarnu većinu. Svako rješenje koje će dovesti do rastezanja parlamentarne većine, to ne funkcionira”, rekao je Maras.

Podsjetimo, SDP-ovka Milanka Opačić najavila je da ostatak tjedna zbog “obiteljskih obaveza” neće biti u Saboru.

Je li Bernardić prava osoba

Kad su ga upitali ima li SDP pravu osobu na čelu, odnosno vidi li Davora Bernardića kao mogućeg premijera države, Maras je potvrdno odgovorio.

“Apsolutno. Ako ga članovi SDP-a i građani mogu zamisliti kao premijera, onda ga i ja mogu zamisliti kao premijera. Razlika između SDP-a i HDZ-a je što SDP ima tim ljudi, a HDZ vodi samo jedan čovjek”, rekao je Maras.

Vidi još:  Nova ljubav Milanke Opačić: Tko je fatalni Srbin čijem šarmu nije odoljela

Izvor :

index

Komentari

comments