JE LI VOJSKA UPRAVO OKRENULA LEĐA VUČIĆU? ‘Mi smo uvijek uz narod i vlasti moraju znati da ne smiju silu upotrijebiti protiv naroda’

“Bahatost u provociranju naroda kulminirala je sinoć, a emitiranje serije na prvom programu RTS-a u tijeku narodne eskalacije vrhunac je bezobrazluka i poniženja”, kaže se u priopćenju vojnog sindikata

Vojni sindikat Srbije objavio je u nedjelju da je za izgred na Radioteleviziji Srbije (RTS) u subotu navečer kada su prosvjednici upali u zgradu nacionalne televizije odgovorna i vlast i oporba te je poručio da je vojska uvijek uz narod i vlasti moraju znati da ne smiju silu upotrijebiti protiv naroda.

Tijekom 15. po redu prosvjeda “1 od pet milijuna” u Beogradu je u subotu navečer skupina prosvjednika predvođena vođom Pokreta “Dveri” Boškom Obradovićem i jednim od osnivača Saveza za Srbiju Draganom Đilasom ušla u zgradu Radiotelevizije Srbije zahtijevajući da “vrate RTS narodu” i da se izravno uključe u program.

“Bahatost u provociranju naroda kulminirala je sinoć, a emitiranje serije na prvom programu RTS-a u tijeku narodne eskalacije vrhunac je bezobrazluka i poniženja”, kaže se u priopćenju vojnog sindikata.

Vojska je uvijek narod i ljudi na vlasti moraju da znaju da ne smiju  upotrijebiti silu protiv naroda, navodi se.

“To mora da bude jasno ponajprije onima na čelu vojske koji donose važne odluke i koji treba da štite Ustavni poredak, a ne pojedince na vlasti”, navodi se u priopćenju.

Policija je u sinoć jednog po jednog prosvjednika iznijela iz zgrade RTS-a, a predsjednik Aleksandar Vučić sazvao je za nedjelju u podne konferenciju za novinare na kojoj je poručio da neće dopustiti nasillje i da će svi koji krše zakon biti procesuirani.

Istodobno s njegovom konferencijom za novinare ispred zgrade predsjedništva tisuće građana prosvjedovale su protiv njega okružene jakim policijskim snagama  i tražile odlazak s vlasti cijelog državnog vrha i direktora RTS-a.

Izvor :

net

Komentari

comments

Vidi još:  POZADINA PROSVJEDA KOJI VEĆ MJESECIMA TRESU SRBIJU: Istraživanje pokazalo što se zapravo događa i tko to ruši Vučića