JEDEMO OTROVE! Ovako izgledaju rajčice uzgojene bez zemlje, izložene etilenu da prije dozriju, koje prodaju naši trgovački lanci

Bez obzira na tvrdnje da je uzgoj GMO rajčica prestao, internetom kruži fotografija kako razlikovati organsku od GMO rajčice. Bacite pogled na fotografiju i memorirajte, za svaki slučaj.
Naime, nedavno je stručnjak iz Zavoda za molekularnu biologiju Instituta Ruđer Bošković Hrvoje Fulgosi pokušao razbiti mit o GMO rajčicama. Tvrdi kako one ne postoje, a ono bezukusno na tržištu, kazao je, je loše uzgojena rajčica.
“Istina je da su GM rajčice bile prve razvijene, ali sorta je bila bezukusna i povučena je s tržišta još 90-ih. Rajčice koje kupujete bezukusne su jer su uzgajane bez zemlje, izložene etilenu da bi prije dozrijele pa ne razviju šećere”, objasnio je.Bez obzira vjerujete li ovom stručnjaku ili ne, dobro je znati kako izbjeći susret s loše uzgojenom, bezukusnom rajčicom, bila ona GMO ili ne, ili tretirana svakavim kemikalijama. Stoga je važno znati ovo:
– Za voće i povrće koje je uzgojeno na uobičajeni način (uzgojeno ubrizgavanjem kemikalija), šifra na naljepnicama će se sastojati od četiri cifre.
– Organski uzgajani plodovi sadrže petocifrenu šifru ispred koje se nalazi broj 9.
– Genetski modificirani plodovi imaju petocifrenu šifru ispred koje se nalazi broj 8.
Na primjer:
– Uobičajeno uzgojena rajčica bi bila: 4011
– Organska rajčica bi bila: 94011
– Genetski modificirana rajčica bi bila: 84011

Izvor: receptiza10.info

Vidi još:  FARMERI NA RUBU BANKROTA: Skoro sve svinje hranjene GMO kukuruzom su postale sterilne

Izvor :

pouzdano

Komentari

comments