KAKO GA NIJE SRAMOTA? MINISTAR PAVIĆ OTKRIO KOLIKO ĆE RASTI MIROVINE: ‘Svjestan sam koliko je to. I moja baka dobiva 1800 kuna’

“Većina građana neće raditi do 67. godine”, tvrdi ministar

Ministar rada Marko Pavić gostovao je večeras u Dnevniku Nove TV gdje je komentirao sindikalnu akciju “67 je previše” i pokretanje prikupljanja potpisa za referendum kojim će sindikati tražiti da se u mirovinu ide ranije od 67 godina kako to želi vlada.

Pavić je na početku istaknuo da treba umiriti građane.

“Većina građana neće raditi do 67. godine”, tvrdi ministar.

“Ono što želimo osigurati je stabilnost mirovinskog sustava. Imali smo tri prioriteta mirovinske reforme, s jedne strane da povisimo mirovine – 6,3 posto smo povisili mirovine. Sadašnjim umirovljenicima smo omogućili da rade, s druge strane smo htjeli da oni umirovljenici koji su 62. godište i mlađe imaju jednake mirovine barem kao i sadašnji te da najmlađim umirovljenicima osiguramo mogućnost isplate mirovina. Mirovinski sustav košta 40 milijardi kuna. 18 milijardi kuna nam nedostaje svake godine”, kaže Pavić.

Na primjedbu da govori o mirovinskoj i poreznoj reformi, a istovremeno je u javnoj upravi podjeljeno samo sedam otkaza u nekoliko godina, dok zdravstvo svake ili svake druge godine saniramo s dvije milijarde kuna, Pavić je najavio povećanje mirovina i to za – 70 kuna.

“Povećavamo ulaganja u zdravstvo. Ali to ćete pitati ministra Kujundžića. Ono što mogu reći da smo mirovinskom reformom apsolutno osigurali da naši umirovljenici mogu biti smireni, da mirovine rastu, da rastu i minimalne mirovine. U prosjeku će ove godine mirovine rasti 70 kuna”. rekao je Pavić.

Na pitanje voditelja Mislava Bage zna li što znači 70 kuna, Pavić je odgovorio da je svjestan.

“I moja baka ima 1800 kuna mirovinu”, zaključio je.

Izvor :

net

Komentari

comments

Vidi još:  ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA Sanader ide u zatvor a njegovi najbliži suradnici sjede u saboru